Efeler Gazetesi

TURİZM FAKÜLTESİ BİNASI DEPREMZEDELERE TAHSİS İÇİN DERHAL İADE EDİLSİN

TURİZM FAKÜLTESİ BİNASI DEPREMZEDELERE TAHSİS İÇİN DERHAL İADE EDİLSİN
15 Şubat 2023 - 23:18

İzmir’in Foça İlçesi’nde bulunan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Kararıyla taşınarak 3 yıldır çürümeye terkedilen Turizm Fakültesi binasının acilen iadesi için Reha Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı Yönetim Kurulu  çağrı yaptı. Binada depremzedelerin barındırılması için her türlü hazırlığın yapıldığı, protokole rağmen binanın vakfa iade edilmemesi nedeniyle onlarca  ailenin hazır binadan yaralandırılamadığını iddia eden vakıf yönetimi, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü  ve İzmir Valisi’nden  konunun hemen çözülmesi için destek istedi.

Arazisi hazineye ait olan yer üzerine yapılan protokolle Foçalı hayırsever Reha Midilli 2008 yılında tam donanımlı bir okul binası yaptı. Bina; eğitim dışında hiçbir faaliyette kullanılamayacağı koşuluyla Dokuz Eylül Üniversitesi’ne devredildi.  Foça Atatürk Mahallesi Denizkent yerleşim bölgesindeki binada 2009 yılında Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu adıyla eğitime başlandı. 2010 yılında okulun adı Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu olarak değiştirildi.  2014 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla yüksekokul kapatılarak yerine Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi kuruldu. 2020 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Yönetim Kurulu Fakültenin Tınaztepe kampüsüne taşınmasına ve Dokuz Eylül Turizm Fakültesi adıyla eğitime devam etmesini kararklaştırıldı. Bu kararla üç yıl önce boşaltılan Foça’daki bina adeta çürümeye terkedildi.

İHTİYAÇ ÇOK ACİL

Reha Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı yöneticileri protokol gereği binanın eğitim faaliyetlerini durdurduğu anda kendilerine iade edilmesi gerektiğini, ancak yapılan görüşme ve yazışmaların üç yıldır sonuçsuz kaldığını, buna rağmen 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizin yaşadığı iki büyük deprem felaketinde evsiz kalan depremzedeler için bu binayı tefriş edecek, ısıtma ve yemek ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde tüm hazırlıkları yaptıklarını belirttiler. Yasal haklarını mahkeme süreçlerine taşıyarak arayabileceklerini ancak ihtiyacın çok acil oması nedeniyle ilgililerden hızlı karar vererek deprem mağdurlarının barınmasının sağlanmasına katkıda bulunmalarını istediler.

DEPREMZEDELERİ KONUK ETMEK İÇİN HER HAZIRLIĞI YAPTIK

Vakıf adına açıklama ve çağrıyı yönetim kurulu üyesi Osman Mert yaptı. Osman Mert; “ 2007 tarihi itibariyle mülkiyeti hazineye ait arsanın üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptığımız protokol gereği eğitim ve üniversite amacıyla binamızı yapmıştık. 3 yıl önce boşaltılan binanın eğitim amacı dışında kaldığı için bize iadesi yapılmalıydı. Bugüne kadar avukatımız vasıtasıyla yapılan tüm yazışmalar elimizde olmasına rağmen bugün bina bize hala teslim edilmiyor. Biz ivedilikle bu teslimi istiyoruz. Çünkü bu binanın tarafımızdan üç gün içerisinde hazırlanıp, depremzedelerimizin hizmetine açılması için hazırlığımız bitmiş pozisyonda. Ama bize Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından teslim edilmediği için bina boş  ve çürümeye terk ediliyor. Ama diğer tarafta da depremzedelerimiz maalesef mağdur durumda.  Bunun önüne bir an önce geçilmesini, vakfımız adına rica ediyoruz ve binanın bir an önce kamu yararına, depremzedeler yararına kullanılması için ivedilikle talebimizi yeniliyoruz.  Bize verin kamunun ve depremzedelerin lehine bir an evvel  hareketli hale, çalışır hale getirelim” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi