Efeler Gazetesi

TOPUKLU EFE’DEN MUHTEŞEM DEVE GÜREŞİ

TOPUKLU EFE’DEN MUHTEŞEM DEVE GÜREŞİ
25 Aralık 2022 - 21:30

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin en iyi develerinin güreştiği festival, yoğun ilgi gördü. Büyük heyecana sahne olan dünya kupası deve güreşi karşılaşmalarını binlerce kişi takip etti.

Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinin kış aylarında vazgeçilmez kültürel etkinlikleri arasında yer alan deve güreşi festivali, son olarak Efeler’de yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ilıcabaşı Mahallesi’ndeki AYTER alanında düzenlenen ‘Geleneksel Aydın Deve Güreşi Festivali’nde 80 çift pehlivan şampiyonluk için deve kıyasıya mücadele etti.

Festivali CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş izledi.

ÇERÇİOĞLU VATANDAŞLARI SELAMLADI

Protokol üyeleri ile birlikte deve güreşi alanını dolaşan Başkan Çerçioğlu, vatandaşları selamlayarak, kırmızı karanfil attı. Başkan Çerçioğlu, kültürlerini yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Çerçioğlu, “Hava çok güzel. Aydınlılar, aileleri ile birlikte burada. Panayır havasında geçen festivalimizde, güreşler de çok heyecanlı. Bu yıl da müthiş çatımlar var. Bu vesile ile tertip komitesine de teşekkür ediyorum” dedi. Gün boyu devam eden devam güreşlerinde derece giren pehlivan develerin sahiplerine kupalarını protokol üyeleri taktim etti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi