Efeler Gazetesi

SÖKE, ANADOLU 500 LİSTESİNDE

SÖKE, ANADOLU 500 LİSTESİNDE
12 Aralık 2022 - 15:51

Türkiye’nin perakende un sektöründeki en köklü markalarından biri olan Söke, Ekonomist dergisinin yer yıl gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasına göre Anadolu’nun en büyük 340. firması oldu.

1963’den beri üretim yapan ve her 10 kişiden 9’unun memnuniyetle kullandığı Söke, Ekonomist dergisinin yer yıl gerçekleştirdiği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” araştırmasında sıralamaya girerek Anadolu’nun en büyük firmaları arasındaki yerini sağlamlaştırdı. Aydın Söke’deki ve Ankara Sincan’daki 2 fabrikasıyla günde 1440 ton üretim kapasitesi bulunan Söke, 2021 yılında gerçekleştirdiği 781 milyon TL’lik net satışla Anadolu’nun en büyük 340. firması oldu. Söke 113 firmanın yer aldığı gıda sektörü sıralamasına göre listenin 81. sırasında yer aldı. Bağımsız tüketici araştırma sonuçlarına (Eylül 2022) göre Türkiye’nin en bilinen un markası Söke’nin klasikleşen geleneksel unu dışında ekmek unu karışımları, glutensiz un, profesyonel un karışımları gibi pek çok ürün çeşidi bulunuyor.

Söke Un;

1963 yılında dünyada en saygın değirmen teknolojisini geliştiren İsviçreli Bühler makinelerini ve teknolojisini kullanarak kurduğu ilk değirmeniyle ismini aldığı Söke’de, önemli bir buğday üretim havzası olan Söke ovasının içinde üretime başladı. Değirmencilikteki 60 yıla yakın uzmanlığı ve tecrübesiyle üretimin her aşamasında yüksek kaliteyi odağında tutan Söke Un, çevreye ve insana karşı saygı ve güven anlayışıyla gerçekleştirdiği dünya standartlarındaki teknoloji yatırımları, profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği ile Türkiye’nin lider ve yenilikçi un markası konumunda. Bugün Söke’de ve Ankara’da yer alan 2 fabrikası ile profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği farklı un çeşitleriyle Söke, Türkiye’nin her noktasında maharetli ve usta eller tarafından tercih edilmenin gururu ve heyecanıyla sektörünün öncüsü olmaya devam ediyor. Çünkü 60 yıldır lezzetin hamurunda Söke var. Söke, 2022 yılı itibariyle Türkiye’nin ve sektörün global markalarından Ulusoy Un bünyesinde yer almaktadır. SEMİH BAŞKAR

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi