Efeler Gazetesi

SİYASET ENKAZ ALTINDA KALDI, BİZDE KALMAYALIM!

SİYASET ENKAZ ALTINDA KALDI, BİZDE KALMAYALIM!
08 Mayıs 2023 - 2:24

 

Aydın Bağımsız Milletvekili Adayı, Efsane Belediye başkanı olarak anılan, ODTÜ Öğretim Görevlisi, Yüksek Mühendis ve Kent Bilimci Hüseyin AKSU, siyaset dünyasına gönderdiği uyarılara bir yenisini daha ekledi.  Aksu, Ülkenin canımızı ve malımızı tehdit eden, bir seferde terörün 40 yılda aldığı şehitlerimize, birkaç dakikada iki katı deprem şehidini ekleyen Deprem gerçeğini yok sayan siyaset ortamını şiddetle eleştirdi.

Vatandaşımızı birbirine kırdırarak, canımızı ve malımızı tehdit eden en büyük sorun olan Depremin etkilerini ortadan kaldırmak yerine bunu yok sayarak müzikli, çalgılı, kavgalı, ithamlarla dolu, tehditlerle bezenmiş bir ortama milletimizi sele kapılmış yaprak gibi teslim eden siyasi yapının tarihi bir sorumluluk altına girdiklerin ifade ediyor.

BİZ AYDINLILAR, DEPREM RİSKİNİN EN ZİRVESİNDEYİZ.

KİMSE SEÇİMDEN ÖNCE ENKAZ ALTINDA CAN VERİP VERMEYECEĞİMİZİN GARANTİSİNİ VEREMEZ.

Diyen Aksu, durum bu iken, Aydının ve Ülkenin gündeminde ne deprem, nede başka hiçbir ciddi sorunun tartışılmaması siyasetin ne denli çürüdüğünü ve halkı adeta sürüklediğini gösteriyor. Diyerek, ekledi.

Hepimiz, siyasetçilerden başta deprem olmak üzere,

Ekonomik sorunların nasıl çözümleneceğini sormalıyız…

Bu ifadelerinin arkasından, Bağımsız Milletvekili Adayı Olarak, Aksu, yıllarca çalışılarak hazırlanan “DEPREM REFORMU” adı altında topladığı, yedi ayrı kanun tasarısını, bunlara bağlı 130 adet yönetmeliği ve sistemin işlemesi için hazırlanan eğitim ve sertifikasyon kılavuzları müfredatını tanıttı.

Ayrıca, Aksu, Aydın Merkez ve 16 ilçe için hazırladığı “Deprem Yönetimi Master Planlarını” tanıtarak. Bu Planların AFAD Tarafından dikkate alınması, gerekli hazırlıkların yapılması çok önemlidir. Aksi halde büyük acılara boğulmamız kaçınılmaz olacaktır. Diyerek Şu anki siyasi ortamın, bunlardan ne kadar uzak olduğuna dikkat çekti.

Bizler seçmen olarak kendi hayatımızı hiçe sayarak siyasetin akıp giden bu çamurlu seline kendimizi kaptırmayalım. Siyasetçilerden çözüm isteyelim. Çözüm önerenlere destek olalım. Yarın, bunun bedelini ağır ödemeyelim. Dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi