Efeler Gazetesi

Sağlıklı beslenme için öğrencilere balık-ekmek ikram edilerek farkındalık yaratıldı

Sağlıklı beslenme için öğrencilere balık-ekmek ikram edilerek farkındalık yaratıldı
23 Eylül 2022 - 21:45

“Balık Ekmek Dağıtımı ve İkramı” etkinliğine katkı veren kurum ve kuruluşlara Aydın İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından teşekkür plaketi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koordine edilen ve Türkiye’nin 81 ilinde yapılan ‘Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum’ etkinlikleri çerçevesinde Aydın’da 5 ilçede 9 ortaokulda ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’nda 5 bin 750 adet balık-ekmek, helva ve su ikramı yapıldı. Etkinliklere destek veren kurum, kuruluş ve işletmelere Aydın İl Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem ile Müdür Yardımcısı Yılmaz Bozkır tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.
Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 2022 yılını “Küçük Ölçekli Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiricilik Yılı (IYAFA – 2022)” olarak ilan etmiştir. IYAFA faaliyetleri kapsamında ve Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde yeni neslin balıkla buluşmasını sağlamak, balık tüketimi konusunda farkındalık yaratmak, sağlıklı beslenmede önemli rolü olan balığı çocuklarımıza sevdirmek, haftada en az iki gün balık tüketmeye teşvik etmek, ülke ekonomisine ve üretime katkı sağlamak, “Ağaç Yaşken Eğilir” atasözümüze uygun olarak balığın faydalarını küçük yaşta çocuklarımıza öğreterek sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak, su ürünlerini ve balıkçılarımızı tanıtmak amacıyla yürütülen “Balık Yiyorum Sağlıklı Büyüyorum” etkinlikleri kapsamında 2021 -2022 Eğitim ve Öğretim yılında, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün önderliğinde, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğümüz tarafından “Su Ürünleri ve Su Ürünlerinin Faydaları” öğrencilerimize anlatılarak 5 İlçede, 9 Ortaokulda ve Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumunda “Balık Ekmek Dağıtımı ve İkramı” etkinlikleri yapılmış ve öğrencilerimize 5 bin 750 adet balık-ekmek, helva ve su ikram edilmiştir” denildi.
ETKİNLİKLERİMİZ BU YILDA DA DEVAM EDECEK
Söz konusu açıklamada; “Bu etkinliklerimizde katkılarını esirgemeyen Aydın Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliğine, Kılıç Deniz Ürünleri Üretim A.Ş. ye, Noordzee Su Ürünleri İhracat San. A.Ş. ye, Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim A.Ş ye, Sürsan Su Ürünleri A.Ş. ye, Kemer Su Ürünleri Üretim A.Ş. ye, Abalıoğlu Balık ve Gıda Ürünleri A.Ş. ye, HY Mavi Yem ve Gıda San. Tic. Ltd. Şti. ne ve Deniz Su Ürünleri’ne İl Müdürümüz Ahmet Ökdem ve İl Müdür Yardımcımız Yılmaz Bozkır tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. 2022 – 2023 Eğitim ve Öğretim yılında da etkinliklerimiz devam edecek olup öğrencilerimizin balıkla buluşmasını sağlanacaktır” ifadeleri kullanıldı. YENİ KIROBA-

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi