Efeler Gazetesi

Özcan: “Geleceğe güvenle bakıyoruz”

Özcan: “Geleceğe güvenle bakıyoruz”
27 Haziran 2022 - 13:15

Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Sınavı’nda (YKS) ilçe olarak Türkiye dereceleri çıkacağından ümitli olduğunu belirterek, “Geleceğe güvenle bakıyoruz” dedi

Efeler İlçe Millî Eğitim Müdürü Hakan Özcan, Aydın Gazeteciler Cemiyeti’ne (AGC) nezaket ziyaretinde bulundu. AGC Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Uzun ve basın mensuplarıyla görüşen Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
2021 – 2022 Eğitim – Öğretim Yılı’nın Efeler açısından verimli olduğunu belirten Özcan, “Salgın sonrasında beklediğimizden de iyiydi bizim için. En büyük merakımız, istediğimiz ve dileğimiz 30 Haziran’da açıklanacak olan LGS sonuçlarının çocuklarımız, ilçemiz ve ülkemiz için hayırlı olması. Başarı seviyemizin üst sıralarda olduğunu görebilmemiz. Hem LGS’de hem YKS’deki başarıyla beraber bunun taçlandırılması. İlçe ve il, eski parlak günlerine dönmeyle ilgili mesajlarını vermeye başladı. İlimizde AKİS sınavları yapıldı. Öğrencilerimiz sınavlara periyodik olarak girdiler. LGS ve YKS’ye de girdiler. Onların hepsi bizim için birer ışıktır” ifadelerini kullandı. Geleceğe güvenle baktıklarını kaydeden Özcan, “İlçemizde LGS ve YKS’de Türkiye’de dereceleri çıkacağından ümitliyiz” dedi.
“MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ”
Meslekî eğitimin önemine de işaret eden Özcan, “Tercih döneminde çocuklarımızın hem açılan imam hatip ortaokullarına hem de meslek okullarına yönlendirilmeleri önemli. Ara elemana büyük ihtiyaç var. Saha onlara çok uygun. Sahadaki fabrikalar onları bekliyor. Onlarla ilgili birçok protokol yapılıyor. Çalışırken staj yapıyorlar, protokol gereği çocukları işe alıyorlar. Dolayısıyla çocuklarımızın oraları tercih etmesi en büyük dileğimiz. Meslek lisesi, memleket meselesi sloganıyla hareket ediyoruz” sözlerine yer verdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi