Efeler Gazetesi

Öğretmenler iş bıraktı

Öğretmenler iş bıraktı
02 Kasım 2022 - 13:37

14 eğitim sendikasının üyeleri, Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepki olarak iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Eğitim – İş Aydın Şubesi Başkanı Şaban Özdemir, kanunun geri çekilmesi ve yeniden düzenlenmesi çağrısında bulundu.

14 eğitim sendikasının Öğretmenlik Meslek Kanunu’na tepkisi sonucunda aldığı karar çerçevesinde öğretmenler iş bıraktı.
İl Millî Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelen öğretmenler adına konuşan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim – İş) Aydın Şubesi Başkanı Şaban Özdemir, “Bugün eğitim emekçisinin, haksızlıklar karşısında susmayacağını, baskılara boyun eğmeyeceğini, mesleğinin onuruna, çocuklarının geleceğine sahip çıkacağını göstermenin günüdür. Yıldan yıla haklarımızı gasp ettiler; bizi ayın daha başında kara kara ay sonunu düşünür hale getirdiler; evimize başımız dik, sınıflarımıza kafamız rahat girmemizi engellediler; Başöğretmenimizin bize emanet ettiği öğrencilerimize laik, bilimsel, kamusal, adil ve çağdaş bir eğitim vermemizin önüne geçtiler, yaşanabilir bir emeklilik hayalimizi bile çaldılar; sistematik itibar suikastleri düzenlediler, şimdi ise bu tabloyu daha da beter hale getirecek, hakaret niteliğindeki bir öğretmenlik meslek kanununu önümüze getirdiler. Onlar, elimizde kalanlarda da gözü olduğunu gösterdi; şimdi biz de haklarımızı ve saygınlığımızı teslim etmeye niyetimiz olmadığını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
Tüm eğitim emekçilerinin görüşü alınmadan hazırlanan kanuna başından beri karşı çıktıklarını ve itirazın örgütleyicisi olduklarını belirten Özdemir, her öğretmenin zaten uzman olduğuna dikkati çekti.
“İNSANLIK ONURUNA YARAŞIR ÜCRET İSTİYORUZ”
Hükümetin bu konuda geri adım atmadığını, kendilerinin de haklı mücadelelerinden vazgeçmeyeceğini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:
“Öğretmenlik Meslek Kanunu geri çekilmeli ve eğitim sendikaları ile tüm eğitim emekçilerinin görüşlerinin de yansıyacağı şekilde yeniden düzenlenmelidir. Ülkedeki gerçek enflasyonda eğitim emekçisinin alım gücünün ne kadar düştüğü de açıktır. Oysa insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak çalışmak bir haktır. Tüm eğitim çalışanlarının yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret artışına ilişkin düzenlemeler yapılmalı ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge verilmelidir. Ayrıca eğitim-öğretim yılına hazırlık ödeneği, ayrım gözetmeksizin tüm eğitim çalışanlarına bir maaş tutarında ödenmelidir. Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm eğitim çalışanlarına giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve aile çocuk yardımı tutarları iyileştirilmeli, vergi dilimi adaletsizliğine son verilmelidir. Öğrencilerimize öğretebileceğimiz en büyük değerlerden biri adalet iken eğitimin bu değerden yoksun hale gelmesi kabul edilemez. Kamuda mülakat uygulamasına derhal son verilmeli, her kadro hak edilerek alınmalıdır. Eğitim Anayasal bir hak iken ve bu hakkın ayrılmaz parçası olan barınma, beslenme ve ulaşım konusunda sosyal devletin varlık göstermemesi kabul edilemez. Öğrencilerimizin tüm bu hakları devlet güvencesine alınmalı ve kamusal eğitim sağlanmalıdır.”
“MÜHENDİS BAKAN İSTEMİYORUZ”
Eylem sırasında “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Mustafa Kemal’in öğretmenleriyiz”, “Mühendis bakan istemiyoruz” sloganları atan öğretmenler, eylemin ardından şarkılar ve marşlar eşliğinde halay çekti. YENİ KIROBA

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi