Efeler Gazetesi

MHP Aydın İl Başkanı ALICIK’tan ‘3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü’ mesajı

MHP Aydın İl Başkanı ALICIK’tan ‘3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü’ mesajı
02 Mayıs 2023 - 10:36

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Haluk ALICIK, 3 Mayıs Türk Milliyetçiler Günü’nün 79.yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Türk milleti için fedakarlığa ve cefakarlığa hazır olan Türk milliyetçilerinin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile tarihi nitelikli bir sorumluluk üstlendiğini söyleyen Başkan Haluk ALICIK; ” 3 Mayıs 1944, dönemin Türk milliyetçilerinin çileyle bezenmiş ağır şartlar içinde zorlu imtihan etabı, buna karşılık çelikten iradelerine eşlik eden çevik ve sağlam duruşlarıyla sivrilip öne çıkmalarının simgeleşmiş evresidir.
3 Mayıs nihayet yüksek bir mücadele erdemidir.
Türk Milliyetçileri baskıya, şiddete ve haksızlıklarla pekişmiş hukuki süreçlere inançlarıyla direnmişler, bu sayede milli gönüllerde bayraklaşmışlardır.
Türk Milliyetçiliğin hakir görüldüğü bir zamanda fikri haysiyetleriyle, faziletli hayatlarıyla karanlığa ışık salmışlardır.
3 Mayıs aynı zamanda Türk Milliyetçiliğin siyasallaşma yolunda güçlü bir adımı; sivil, meşru ve demokratik itirazın haklı ve masum ahlakıdır.
Bu nedenle iyi anlaşılması ve anlatılması gereken tarihi bir an olup işkence ve zulümlerle pes etmeyen Türk Milliyetçilerinin itibar günüdür.”dedi.
Türk ve Türkiye Yüzyılı hedefinin temellerinden biri de 3 Mayıs 1944 ‘de Türk Milliyetçilerinin attığını ifade eden ALICIK, “Türkiye’de milli kalkınma sağlanacaksa, milli diriliş ve toparlanma temin edilecekse bu gayeler ancak ve ancak Türk milliyetçilerinin inisiyatif almasıyla gerçekleşeceğinin bilinci ile bir kez daha tarihi nitelikli bir sorumluluk üstlendik.
Türkiye Cumhuriyet’in 100. Yılında yüksek sorumluluk anlayışıyla yerine getirerek 3 Mayıs ilkelerini ve Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün iradesinde yatan engin birikimini yarınlara taşımayı da başaracağız.
Türk Milliyetçileri, geçmişten aldıkları güç ve vazgeçilmeyecek ilkeleriyle, Türk milletimizin rızası olmadan yapılacak her türlü gayri meşru müdahaleye dün olduğu gibi bugünde, yarında cesaretle karşı durmaya devam edecektir.
3 Mayıs 1944’ün 79’uncu yıl dönümünde, onurlu mücadeleleriyle Türk milletine gönül vererek ufkumuzu aydınlatan Hüseyin Nihal Atsız hocamız ve Türklüğün kıvancı bütün Türk Milliyetçisi kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, hürmetle anıyoruz.
Allah hepsinden razı olsun.
3 Mayıs iklimi ile, 4 Mayıs 2023 Perşembe günü Saat 13.30 da Sayın Genel Başkanımız Devlet BAHÇELİ beyefendinin teşrifleri ile Aydın Kent Meydanından hep birlikte Türk ve Türkiye Yüzyılına efece ilk adımı atmaya tüm hemşerilerimi davet ediyorum.”dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi