Efeler Gazetesi

MERSİN OSB OTOYOL BAĞLANTISI İLE ULAŞIM 15 KİLOMETRE KISALDI

MERSİN OSB OTOYOL BAĞLANTISI İLE ULAŞIM 15 KİLOMETRE KISALDI
06 Aralık 2022 - 22:43

“PROJEMİZ İLE YILLIK 72 MİLYON TL TASARRUF EDECEĞİZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin-Tarsus Otoyol Ayrımı – Mersin OSB Bağlantı Kavşağı ile otoyoldan Mersin 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımın 12 kilometre, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne de 15 kilometre kısaldığını açıkladı. Kesintisiz ve konforlu ulaşım tesis edildiğinin altını çizen Karaismailoğlu, tamamlanan bağlantı ile yıllık toplam 72 milyon TL tasarruf edileceğini vurguladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Mersin OSB otoyol bağlantısı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, birliğin, kardeşliğin ve hoşgörünün merkezi Mersin’in her geçen gün geliştiğini, cazibesinin arttığını, yeni istihdam olanaklarına ev sahipliği yaptığını, bölgesinde yükselen bir değer olarak öne çıktığını belirtti ve “İnşası süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali’yle, genişletilen Mersin Uluslararası Limanı’yla, yapımları hızla devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu Projesi ve Taşucu Otoyolu ile birlikte ülkemizin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak bizler de bu ihtiyaçların ötesine geçiyor, Mersin’in gelişim hızına bağlı olarak ortaya çıkan ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak ve şehrimizi geleceğe hazırlamak için çok güçlü bir ulaşım ağı tesis ediyoruz. Çünkü biliyoruz ki gelişmiş bir medeniyetin ve güçlü bir ülkenin en önemli göstergelerinden biri, sahip olduğu ulaşım ağı ve altyapısıdır. Bütünsel kalkınmayı önceleyen, Türkiye’nin 81 ilinin altyapı ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yatırımları hayata geçiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, ülkemizin ulaştırma ve haberleşme yatırımları için bugüne kadar 1 trilyon 653 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik” diye konuştu.

100 YILLIK ALTYAPI İHTİYAÇLARINI 20 YIL GİBİ KISA SÜREDE TAMAMLADIK

100 yıllık altyapı ihtiyaçlarını 20 yıl gibi kısa bir sürede tamamladıklarına vurgu yapan Karaismailoğlu, 2002 yılında 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 29 bin kilometreye çıkardıklarını aktardı. Bugün ülke çapında sahip olunan toplam 29 bin kilometre bölünmüş yol sayesinde; karayollarından elde edilen yıllık tasarruf miktarının yaklaşık 55 milyar liraya ulaştığını kaydeden Karaismailoğlu, “Her yıl karbon emisyonu salımını 5 milyon ton azaltarak, çevre dostu yeni nesil ulaşımı teşvik ettik, destekledik. 2003-2021 yılları arasında araç sayısı 8 milyondan 26 milyona çıkarken, altyapı geliştirme çalışmalarımız sayesinde can kaybını da yüzde 80 düzeyinde azalttık. Emniyetli ulaşım altyapıları ile ölümlü kazaların azalması sayesinde yılda ortalama 13 bin 100 vatandaşımızın hayatını kurtarıyoruz. Bu başarıları daha da yukarılara çekecek çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. 3 bin 665 kilometre bölünmüş yol inşaatında da çalışmalarımız devam ediyoruz. Hedefimiz; 2053 yılına kadar otoyol uzunluğumuzu 8 bin 325 kilometreye, bölünmüş yol uzunluğumuzu ise 38 bin 60 kilometreye ulaştırmaktır” değerlendirmesinde bulundu.

MERSİN’İN ULAŞIM VE İLETİŞİM ALTYAPISINA 23 MİLYAR TL’LİK YATIRIM

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, bu yatırımlardan elbette Mersin’in de hak ettiği payı aldığına işaret ederek, şehrin kalkınma hedefleri doğrultusunda yeni yatırımların da planlandığını söyledi. 2003 yılından bu yana Mersin’in ulaşım ve iletişim altyapısı için toplamda 23 milyar lira yatırım yaptıklarını aktaran Karaismailoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şehrimizde 278 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 555 kilometreye, 271 kilometre olan BSK’lı yolu uzunluğunu ise 539 kilometreye yükselttik. Şu anda Mersin’de 33 milyar 326 milyon TL proje bedeli ile 15 ayrı karayolu projemizde çalışmalarımız devam ediyor. Tamamlandığında Akdeniz kıyılarının meşakkatli yolculuklarını tarihe gömecek, Akdeniz Sahil Yolu çalışmalarımız da bu projelerin en önemlilerinden biri. Uzunluğu 228 Kilometre olan projemiz bünyesinde; 37 bin 914 metre uzunluğunda 28 çift tüp tünel, 5 bin 134 metre uzunluğunda 17 çift köprü, 398 metre uzunluğunda 8 köprü ve 3 Farklı Seviyeli Kavşak yer alıyor. Proje kapsamında; 196,5 kilometre bölünmüş yol, 398 metre uzunluğunda 8 köprü, 12 bin 853 metre uzunluğunda 15 tünel, 1295 metre uzunluğunda 5 viyadük ve 694 metre uzunluğunda 2 farklı seviyeli kavşağı tamamladık. Çalışmalarımıza hızla ve başarıyla devam ediyoruz.”

MERSİN ADETA DOĞU AKDENİZ’İN KALBİ

Serbest bölgesi, büyük sanayi ve ticari kuruluşları, konteyner hacmi bakımından Türkiye’nin 2. en büyük limanı ile Mersin’in adeta Doğu Akdeniz’in kalbi olduğunu kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, otoyol bağlantısı ile ilgili şu bilgileri verdi:

“İşte bizim inşa ettiğimiz yollar da bu kalbe kan taşıyan kılcal damarlar gibi. Mersin Organize Sanayi Bölgesi Otoyol Bağlantısı da Mersin için çok önemli bir projedir. Tamamladığımız Mersin-Tarsus Otoyol Ayrımı – Mersin OSB Bağlantı Kavşağı ile otoyoldan Mersin 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşım 12 kilometre, 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ne de 15 kilometre kısaldı. İlgili güzergahta kesintisiz ve konforlu ulaşım tesis edildi. Proje kapsamında inşa edilen bağlantı kavşağının ana gövde uzunluğu 1 kilometre, kavşak kolları uzunluğu ise 3 kilometredir. Projede ayrıca, toplam 431 metre uzunluğunda 3 altgeçit inşa edildi. Tamamlanan bu bağlantı sayesinde; zamandan 39 milyon TL, akaryakıttan 33 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 72 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salınımı da 6 bin 527 ton azalacak. Proje kapsamında ayrıca, 9,5 kilometre uzunluğundaki 2’nci kısımda yapım çalışmaları devam ediyor. 2. kısmın da tamamlanmasıyla; Tarsus – Adana –Gaziantep Otoyolu, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgeleri ve D-400 Devlet Yolu arasında yüksek standartlı bir yol ağı tesis edilmiş olacak. Böylece; günde ortalama 24 bin 230 aracın geçtiği D-400 Devlet Yolu üzerindeki trafik yükü azalacak, otoyolun daha verimli kullanılması sağlanacak. Ayrıca bölgenin ticaret, tarım faaliyetleri ile özellikle turizm olanaklarının katbekat artmasına katkı sunulacak.”

MERSİN-GAZİANTEP HIZLI TREN HATTIYLA SEHAYAT SÜRESİ 2 SAAT 15 DAKİKAYA DÜŞECEK

Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi tüm ulaşım modlarıyla birlikte gelişecek Mersin’de tüm ulaşım sektörlerinde çok önemli projeler hayata geçirdiklerini ifade ederek, Mersin’den Gaziantep’e uzanan hızlı tren hattında çalışmaların süratle devam ettiğine dikkati çekti. 312,5 kilometrelik uzunluğa sahip, 2024 yılı sonunda tamamlanması planlanan projeyle, Mersin-Adana ile Gaziantep arasındaki seyahat süresini 2 saat 15 dakikaya düşeceğini vurgulan Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “Hizmete girdiğinde bölgenin havayolu ulaşımı ihtiyaçlarını eksiksiz karşılayacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’mızın çalışmaları da başarıyla devam ediyor. Altyapı inşaatının tamamını bitirdik. Üst yapı inşaatında da yüzde 73 ilerleme kaydettik. Tüm bölge ülkeleri arasındaki artan deniz ticaret hacmimizi daha da geliştirecek Mersin Uluslararası Limanı’ndaki Mersin Terminali 2’nci Fazı Genişleme Projesi de hızla sürüyor. Liman genişletme projesi ile liman kapasitesi, 2,6 milyon TEU’dan, 3,6 milyon TEU’ya ulaşacak, tamamlanıp işletmeye açılmasıyla birlikte, 500 kişilik ek istihdam imkanı oluşacaktır. Ayrıca Mersin konteyner limanında etüd proje çalışmalarımız devam ediyor. Mersin, genişleyen ve gelişen karayolu ağıyla, büyüyen limanıyla, Bölgesel Çukurova Havalimanı ve yükselen nükleer güç santraliyle, ülkemizin en gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu durum sadece Mersin’de değil, ülkemizin dört bir yanında cereyan ediyor” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR KÖŞESİNDE HİZMET VE ESER FIRTINASI ESTİRİYORUZ

Bakanlık olarak Türkiye Yüzyılı Vizyonu’nu rehber edinerek, yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak adımları, Türkiye’nin 81 ilinde atmaya devam ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet ve eser fırtınası estirdiklerini kaydetti. 5 bine yakın şantiyede 700 bine yakın çalışma arkadaşıyla yarının ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayacak yatırımları bir bir inşa ettiklerine işaret eden Karaismailoğlu, “Güzel vatanımızın kalkınmasına, vatandaşlarımıza iş olacak, aş olacak, ekonomik canlılığa katkı verecek yollar, köprüler, limanlar, tüneller inşa ederek destek veriyoruz. Bakanlık olarak Türkiye’nin kalkınması ve refahı için çok güçlü bir kaldıraç görevi görüyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada milletimizden aldığımız güçle ülkemizin lider olması için çalışacak, gıpta ile bakılan projeler yapmayı sürdüreceğiz” dedi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi