Efeler Gazetesi

Menderes, deprem için tek yürek oldu

Menderes, deprem için tek yürek oldu
09 Şubat 2023 - 12:36

İzmir’in Menderes İlçesinde, Menderes Kaymakamlığı ve Menderes Belediyesi öncülüğünde deprem bölgesi için yardım kampanyası çalışmaları devam ediyor.

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan, “Yediden yetmiş yediye tüm Menderes seferber olmuş şekilde. Kadınıyla, erkeğiyle gönüllü olarak yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Özkan, Menderes Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de deprem bölgesinde olduklarını belirterek, “Ekiplerimiz, yaralı vatandaşlarımızın sevkini yaparken, dönüşte de erzak yük gemilerinden aldıkları erzakları bölgeye getiriyor. Bu konuda hiçbir sağlık çalışanımızın hakkı ödenmez” diye konuştu.

Binlerce koliyi deprem bölgesine gönderdik”

Deprem için yardım kampanyasının başlamasının ardından tüm Mendereslilerin toplama merkezlerine akın ettiğini belirten Özkan, şunları kaydetti:

“Oluşan kalabalık karşısında duygulanmamak elde değil. Genç, yaşlı, kadın, erkek tüm Menderesliler bir araya gelerek canı gönülden çalışıyorlar. Binlerce battaniye, yorgan, kadın-erkek- çocuk kıyafetleri, hijyenik petler, bebek bezleri, ıslak mendil, jeneratör ve ısıtıcılar deprem bölgesine doğru hareket etti. Emeği geçen tüm gönüllü vatandaşlarımıza teşekkür ederim”

“Ekiplerimiz hem hasta hem gıda taşıyorlar”

Depremden sonra ilçe olarak canhıraş çalıştıklarını da ifade eden Özkan, şöyle devam etti:

“Tüm ekiplerimizle deprem için seferber olmuş durumdayız. Bu birimlerimizden bir tanesi de Sağlık İşleri Müdürlüğüne bağlı personelimiz. Ekiplerimiz, şu anda Hatay’da. Enkazdaki yaralı vatandaşlarımızı ambulanslarla taşıyıp, dönüşte ise araca erzak yükleyerek geri geliyorlar. Böylece hem hasta hem gıda taşımış oluyorlar.” HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi