Efeler Gazetesi

Lösemi bulaşıcı değil iyilik bulaşıcı

Lösemi bulaşıcı değil iyilik bulaşıcı
22 Aralık 2022 - 12:01

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi tarafından “Kariyer Söyleşileri” kapsamında “LÖSEV’de Farkındalık ve Gönüllülük” konulu söyleşi düzenlendi. Moderaötrlüğünü EÜ Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Kalkım’ın üstlendiği söyleşiye konuşmacı olarak LÖSEV Halkla İlişkiler Yönetmeni Tuğçe Gücüyeter ve Fayda Proje Sorumlusu Ayşenur Genç yer aldı.

Lösemi’de tedavinin önemli olduğu kadar moral ve motivasyonun da aynı derecede mühim olduğunu vurgulayan Tuğçe Gücüyeter, “Kurulduğumuz ilk yıllarda bizler 30 çocuğumuza destek veriyorken şuan yetmiş bine yakın hastalarımıza ve ailelerimize desteklerimizi iletiyoruz. Çocuklarımızın moral ve motivasyonu için gönüllülerimizin vereceği destekler bizim için çok kıymetli. Köyümüz, eşi benzeri olmayan bir yer. İçinde atölye, çiftlik, bakım evimiz, oteller bulunuyor. Çiftliğimizde çeşitli hayvanlarımız var. Bütün hayvanların isimlerini çocuklarımız koydu. Bu da çocuklar ve hayvanlar arasında bağı güçlendirip onları motive ediyor” diye konuştu.

LÖSEV’de yaklaşık 6 milyon gönüllünün olduğunun altını çizen LÖSEV Fayda Proje Sorumlusu Ayşenur Genç ise “Yaklaşık 6 milyon gönüllümüz var ve üniversite kampüslerinde fayda topluluklarımız mevcut. Tabiri caizse bizi temsil eden neferlerimiz var. Toplulukların duygusal ve psikolojik faydasını çok önemsiyorum. Çünkü başka insanları mutlu etmek ve o mutluluğu birlikte paylaşmak psikolojik olarak insana iyi geliyor” dedi.

Söyleşinin sonunda katılım sağlayan öğrencilere gönüllülük formu dağıtıldı. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi