Efeler Gazetesi

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN AFYONKARAHİSAR’A JEOTERMAL İNCELEME GEZİSİ

KUŞADASI BELEDİYESİ’NDEN AFYONKARAHİSAR’A JEOTERMAL İNCELEME GEZİSİ
27 Ocak 2023 - 20:37

Kentin sahip olduğu termal kaynakları sağlık turizmi alanında en etkin ve verimli biçimde kullanmak amacıyla yatırımlarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, Afyonkarahisar Belediyesi’ni ziyaret ederek Afyon Jeotermal A.Ş’nin (AFJET) tesislerinde teknik incelemede bulundu.

Davutlar’da bulunan jeotermal kaynakları sağlık turizmi alanında en doğru biçimde kullanmak amacıyla çalışmalarına devam eden Kuşadası Belediyesi yetkilileri, Balıkesir’in Sındırgı Belediyesi’nin ardından jeotermal alanında önemli bir kent olan Afyonkarahisar’ı ziyaret etti. Ziyarete Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Remzi Çengel ile jeotermal alanda kaynak yaratmak ve yatırım yapmak amacıyla Kuşadası Belediyesi bünyesinde kurulan Ada Davutlar Jeotermal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Umut Şenol katıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve AFJET Genel Müdürü İsmail Kara ile bir araya gelen Kuşadası Belediyesi yetkilileri, daha sonra Türkiye’nin en büyük Jeotermal Turizm Termal Hattına sahip AFJET’i ziyaret etti. AFJET’in otellerle yapmış olduğu çalışmalar, konutların ısıtılması, jeotermal elektrik üretimi ile ilgili yürüttüğü çalışmalar hakkında AFJET Genel Müdürü İsmail Kara’dan bilgi alan Kuşadası Belediyesi yetkilileri tesiste incelemelerde bulundu. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi