Efeler Gazetesi

Kumaştan Hayaller Aydın’da umuda elçilik ediyor

Kumaştan Hayaller Aydın’da umuda elçilik ediyor
17 Aralık 2022 - 12:44
DeFacto, hem çevresel hem de toplumsal sürdürülebilirliğe katkı sağlayan Kumaştan Hayaller projesi kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı. İmzalanan protokol ile DeFacto’nun üretim fazlası kumaşları Aydın Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanarak ürün haline getirilecek ve DeFacto mağazalarında satışa sunulacak. Satıştan elde edilen gelir ise kanser hastası çocukların tedavisine destek amacıyla bağışlanacak.Ekosisteme saygılı üretim yanında topluma ve geleceğe çok yönlü fayda sunma hedefi ile yola çıkan DeFacto, sürdürülebilirliğin birçok alanına dikkat çekmek adına 2018 yılında başlattığı kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Kumaştan Hayaller” ile umuda elçilik ediyor. Türkiye genelinde yayılmaya devam eden, gençleri desteklerken döngüsel ekonomi, ileri dönüşüm gibi sürdürülebilirliğe katkı sağlayan projenin yeni durağı ise Aydın oldu.
Aydın Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’un katılımıyla gerçekleşen törende imzalanan protokol kapsamında DeFacto’nun üretim fazlası kumaşları Aydın’daki Efeler Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne gönderilecek. Bu kumaşlar kullanılarak tasarımı ve üretimi meslek lisesi öğrencileri tarafından yapılan ve DeFacto mağazalarında satışa sunulan ürünlerden elde edilen gelir ise KAÇUV’a (Kanserli Çocuklara Umut Vakfı) bağışlanacak.
10 bin kg atık kumaş kullanıldı
Kumaştan Hayaller projesi kapsamında bugüne kadar 93 okulla protokol imzalayarak yaklaşık 5 bin öğrenciye ulaşıldı. “Kumaştan Hayaller” Projesi ile DeFacto, 2018 yılından bu yana gönderdiği yaklaşık 10 bin kg kumaşla elde edilen ürün satışından kanser hastası çocukların tedavisinde kullanılmak üzere 20 bin TL değerinde katkı sağladı. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi