Efeler Gazetesi

Karahan: Esnaf can çekişiyor

Karahan: Esnaf can çekişiyor
15 Eylül 2022 - 22:25

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Fatih Karahan, işletmeciliğini yaptığı markete Eylül ayında 6 bin 400 lira elektrik faturası geldiğine dikkati çekerek, “Esnaf can çekişiyor. Krediyle ayakta durmaya çalışıyor” dedi.

SP Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, esnafın karşı karşıya kaldığı ekonomik sorunları gündeme taşıdı.

Market işletmeciliği yapan Karahan, Haziran’da 2 bin 660 lira, Temmuz’da 5 bin 100 lira, Ağustos’ta 5 bin 600 lira, Eylül’de 6 bin 400 lira elektrik faturası ödediğini aktardı.

Geçmiş yıllarla hiç kıyaslama yapmadığını vurgulayan Karahan, “4 ayda gelen zamları iktidar, hükümet ne zaman görecek? Geçmiş yıllarla hiç kıyaslamıyorum. 4 ay da gelen zamları hükümet, iktidar ne zaman görecek. İşletme maliyetleri sürekli artıyor. Kira, vergi, personel, Bağ – Kur, SGK derken maliyetlere yüzde 300 civarı zam geldi ama esnafın cirosu sürekli düşüyor. Esnaf can çekişiyor. Krediyle ayakta durmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“GÜN GELİR ÇOK ARARIZ”

Küçük esnafın bir taraftan zincir marketler bir taraftan da yüksek maliyetler nedeniyle zor durumda olduğunun altını çizen Karahan, “Gün gelir bu esnafı çok ararız” görüşünü aktardı. Yeni Kıroba

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi