Efeler Gazetesi

KADINLAR EFES SELÇUK’TA MARTENİÇKA İLE DİLEK TUTTULAR

KADINLAR EFES SELÇUK’TA MARTENİÇKA İLE DİLEK TUTTULAR
08 Mart 2023 - 19:27

Efes Selçuk’ta misafir olarak bulunan depremzede kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Kadın Dayanışma Merkezi’nde düzenlenen dayanışma kahvaltısında bir araya geldiler.

Tüm Türkiye’yi etkileyen deprem sonrasında Efes Selçuk’a gelen kadınların yanı sıra Efes Selçuk Belediyesi’nde çalışan emekçi kadınların, sivil toplum örgütleri üyesi kadınların da katılım gösterdiği kahvaltıda kadınlar bileklerine, tarihi çok eskilere dayanan bir Balkan geleneği olan Marteniçka bilekliği taktılar.

Dayanışma kahvaltısında bir konuşma yapan Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün kadınların emek mücadelesinden doğan bir tarih olduğunu belirterek; “Ülke olarak çok büyük bir felaket yaşadık, yaşıyoruz da. Siz bu felaketin ilk tanıklarısınız Şunu bilmenizi, hissetmenizi isterim ki hepimiz bu büyük acıyı iliklerimize kadar hissettik. Ateş düştüğü yeri yakıyor ve ateş bütün ülkemize düştü” dedi.

KADIN ÇÖZÜMÜN BİR PARÇASI OLMAKTAN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMİYOR

Hayattki zorlu durumlardan en çok kadınlar etkilenen kadınların aynı zamanda çözümün bir parçası olduğunu belirten Keskin; “Böyle bir acıdan sonra bize düşen yaralarımızı sarmak için çalışmak oldu. Ve biz belediye olarak bu çalışmaları gerçekleştirirken dayanışmamızın en önemli halkası yine kadınlar oluyor. Savaşlardan, depremlerden, krizlerden en çok kadınlar etkilendiği gibi tüm bu durumlarda da en çok kadınlar seferber oluyor. Kadın yaşananlardan ne kadar çok etkilense de, sorunlar üzerine ne kadar çok yıkılsa da çözümün bir parçası olmaktan hiçbir durumda vazgeçmiyor. Tıpkı sizlerin vazgeçmediği gibi, tıpkı bizlerin vazgeçmeyeceği gibi” dedi.

Depremden sonra Efes Selçuk’a gelen depremzedelere Kadın Dayanışma Merkezi’nde verilen psikolojik desteğe değinen Bilgi Keskin; “Bugün burada toplanmamızın ayrı bir önemi var. Bugün Kadın Dayanışma Merkezi’ndeyiz. Bizler bu merkezde danışmadan dayanışmaya evrilen bir anlayışla tüm kadınlarımıza hukuki, psikolojik ve sosyal destek veriyoruz. Burada bir kadın dayanışması sergiliyoruz. Dayanışmanın bir parçası olan tüm kadınlara selam olsun. Daha aydınlık, daha mutlu 8 Martlara…” dedi.

Bilgi Keskin’in konuşmasının ardından dayanışma kahvaltısına katılan kadınlar Marteniçka bileklerini bağlayarak dilek tuttular. HABER MERKEZİ

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi