Efeler Gazetesi

İZMİR AŞKINA 8500 ADNAN SAYGUN’DA

İZMİR AŞKINA 8500 ADNAN SAYGUN’DA
05 Mayıs 2023 - 13:01

İzmir Aşkına Platformu üyeleri, iddialı yeni projeleri 8500 adlı müzikal ile sahneye çıkacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ilk gösterinin tarihi 23 Mayıs Salı günü olacak. 

Geçtiğimiz yıl pek çok sahnede performans sergileyen İzmir Aşkına Platformu gönüllüleri, bu sezon müzikalin senaryosunda İzmir’in tarihine yer verdi. Amazonlardan başlayarak günümüze kadar geçen süreci anlatan İzmir Aşkına 8500’ü Filiz Güleç yazdı. Yönetmenliğini Gökmen Küçüktaşdemir’in yaptığı müzikalin danslarını Naya Aliyeva çalıştırdı. Müzikalde anlatıcı Murat Can Canbay, müzik direktörü Almila Tuncer, yönetmen yardımcısı Pınar Olgun ve sahne amiri Tuğçe Zorlu İpek. Gösterinin kostüm tasarımları da Arzu Şimşek’e ait. Proje koordinatörleri Barış Kınav ve Ceren Bağbozan.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ndeki ikinci gösterim tarihi 6 Haziran Salı olan İzmir Aşkına 8500, yaz ve sonbahar aylarında farklı sahnelerde sanatseverlerle buluşacak. 

Farklı meslek dallarından 56 kişiden oluşan gönüllü ekibin hazırladığı müzikalden elde edilen gelir bu yıl da eğitim ve sağlık alanında kullanılacak. Yönetmen Gökmen Küçüktaşdemir, “Kentimizin ve ülkemizin tarihini anlatmak için İzmir Aşkına 8500 ile güzel güzel bir fırsat daha yarattık. Gönüllülerden oluşan ekibimiz aylardır çalışmalarını sürdürüyor. Artık sahneye çıkmak için gün sayıyoruz. Sanatseverlere hem görsel bir şov sergileyeceğiz hem de tarihimizi anlatacağız. Bunun için de ekibimiz çok heyecanlı. Herkesi müzikalimize bekliyoruz” dedi.

Müzikalde yer alan diğer isimler şöyle: Ahsem Arca, Ali Kâya, Begüm Gürgan, Beran Çimen, Binnur Taş, Birgül Canseven, Can Bora Birgül, Çisem Çelikoğlu, Dinçer Adıgüzel, Doğa Doğan, Ebru Evin, Ece İlaslan, Elif Semra Düzgider, Ezgi Yaman, Fadime Bilir, Filiz Güleç, Filiz Ünal, Furkan Güven, Gonca Ünal, Goncagül Çelik, Gülay Uysal, Hakan Yılmaz, Haluk Karaçöl, Hasan Döşkaya, Hasan Tahsin Karahan, İdil Öcal, İlgi Oğuzbayır, İlkay Karataş, İlkay Sılay Yurtsever

Kadir Gökavdan, Meltem Ülkü, Mercan Reis Çolak, Murat Can Canbay, Muratcan Tokgöz, Orkun Akmansoy, Özlem Çağlayan, Özlem Korkmaz, Ragıp Başol, Salih Gececi, Sedat Bozan, Selen Eliaçık, Sercan Türksever, Sevay İpek Aydın, Sezin Bahtiyar, Sidal Sevenoğlu Çandarlı, Timur Özçaylak, Tuğçe Zorlu İpek, Tuncay Mungan ve Ümit Öcal.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi