Efeler Gazetesi

İŞKUR’dan hibe desteği

İŞKUR’dan hibe desteği
10 Kasım 2022 - 22:48

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kendi işini kurmak isteyen engellilere 90 bin liraya, eski hükümlülere ise 70 bin liraya kadar hibe desteği sağlıyor. İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, son başvuru tarihinin 9 Aralık olduğunu bildirdi

İş gücüne katılımı artırma çalışmalarını sürdüren İŞKUR, kendi işini kurmak isteyen engellilere ve eski hükümlülere hibe desteği sağlıyor.
İŞKUR İl Müdürü Rahmi Terzi, kendi işini kurmak isteyen engellilere 90 bin liraya, eski hükümlülere ise 70 bin liraya kadar hibe desteği verildiği bilgisini verdi.
Engelliler için verilecek desteğin kuruluş işlemleri, işletme gideri ve demirbaş desteğini içerdiğini kaydeden Terzi, engelliler için tarım ve hayvancılık projelerinde destek miktarının 70 bin lira, diğer projelerde ise 90 bin lira olduğunu ifade etti.
Eski hükümlüler için ise yalnızca demirbaş desteği verildiğini belirten Terzi, destek miktarının tarım ve hayvancılık projelerinde 55 bin lira, diğer projelerde ise 70 bin lira olduğunu kaydetti.
AYRINTILI BİLGİ İNTERNET SİTESİNDE
Desteklerin fatura karşılığında ödendiğini aktaran Terzi, başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgiye www.iskur.gov.tr adresinin duyurular bölümünden ulaşılabileceğini, proje hazırlama konusunda İŞKUR İl Müdürlüğü ile hizmet merkezlerinden destek alınabileceğini duyurdu.
Engellilerin başvurularını e – devlet üzerinden yapabileceğini bildiren Terzi, eski hükümlülerin ise başvurularını koruma kurulları ile denetimli serbestlik müdürlükleri üzerinden yapabileceğini ifade etti. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi