Efeler Gazetesi

İşçi maaşlarına yüzde 40 zam!

İşçi maaşlarına yüzde 40 zam!
07 Nisan 2022 - 16:45

“İŞÇİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEDİK”

Nazilli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamında kadrolu belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 40 zam yapıldı.

Nazilli Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

3 yıl geçerli olan sözleşme kapsamında kadrolu işçilerin maaşlarına 1. yıl yüzde 40, 2. ve 3 yıl ise enflasyon oranı artı yüzde 2 zam yapılacak.

“İŞÇİLERİN YAŞADIĞI SIKINTILARI BİLİYORUM”

İşçilerin yaşadıkları zorlukları bildiğini ve haklarının temini noktasında hassasiyetle çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan; “Ben emekçi bir ailenin evladıyım. Hiçbir zaman varsıl bir aile olmadık. Babam taksiciydi. Daha sonra pazarcılık yaptık. Ben inşaatta da, ziraatta da, sanayide de çalıştım. Emeğin ne demek olduğunu, 49 derece sıcağın altında çalışmanın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Arkadaşlarımız zorlu şartlar altında inanılmaz gayret sarf ediyorlar. Gecenin 3’ünde bir sıkıntı olduğunda gidip çözüyorlar. Pandemi döneminde 200 kişiyle şehrimizi baştan sona adım adım gezdik” diye konuştu.

“İŞÇİNİN HAKKI KUTSALDIR”

2022 yılı itibariyle tüm belediye çalışanlarının maaşlarında iyileştirmeye gidildiğini kaydeden Başkan Özcan; “İlk sözleşmemizde 650 mesai arkadaşımız için güzel bir netice elde etmiştik. Daha sonra Memur Sendikası’ndaki arkadaşlarımızla güzel bir iyileştirme yaptık. Promosyon ihalemizde en küçük bir soru işareti bırakmadan şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik. Ben tüm bunlardan mutluluk duyuyorum. Emekçinin hakkı en kutsal haktır. Bugün de güzel bir sözleşmeye imza atacağız. Gerçek enflasyonu bildiğimiz bir ortamda tüm arkadaşlarımıza yüzde 40 zam verdik, hayırlı olsun” dedi.

“DESTEĞİMİZ TAM”

Yapılan zam ile işçilerin enflasyona ezdirilmediğini belirten Belediye İş Sendikası Aydın İl Başkanı Hidayet Yaman; “Bizlere bu heyecanı ve coşkuyu yaşatan, göreve geldiği günden bu yana her zaman emeğe ve emekçiye değer veren, biz çalışanların ailelerine ve çocuklarına kendi ailesi gibi sahip çıkan sayın Belediye Başkanımız Kürşat Engin Özcan’a hepinizin huzurunda minnet duygularımı ifade ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Çok kısa bir sürede, belediyemizin de ekonomik durumunu göz önünde bulundurarak toplu sözleşmemizi imzaladık. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik krizi göz önünde bulundurursak bizleri enflasyonun karşısında mağdur etmedi. Bizler de Belediye İş Sendikası olarak sizin yüzünüz biz emekçilere dönük olduğu sürece sizlere desteğimiz tamdır. Sağ olun, var olun” sözlerini kaydetti.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi