Efeler Gazetesi

İLK DERS BAŞKAN DİNÇER’LE BAŞLADI

İLK DERS BAŞKAN DİNÇER’LE BAŞLADI
29 Mart 2023 - 0:36

Çine Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla başlattığı ücretsiz sınava hazırlık kursları öğrencilerin yoğun katılımıyla başladı. Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, ilk derse katılarak öğrencilere başarılar diledi.

Çine’de bir ilki gerçekleştirerek, ilçedeki çocukların öğrencilerin ve gençlerin ders çalışıp kitap okuyabileceği Eğitim Atölyesi’ni hayata geçiren Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in projesiyle açılan ücretsiz sınava hazırlık kursları dün gerçekleştirilen ilk dersle başladı. Öncelikli olarak deprem bölgesinden gelen, maddi durumu yetersiz olan öğrencilere okul dışında sınavlara hazırlanmasına yönelik eğitim desteği sağlayacak ücretsiz kursun ilk dersine Başkan Dinçer de katıldı. Çine Vergi Dairesi karşısında bulunan Çine Belediyesi Ek Hizmet Binası Birinci katında ücretsiz olarak verilen kurslara 8. Sınıf, lise son ve üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler katılabiliyor. Kursta ilk olarak öğrencilere Türkçe-Edebiyat ve Matematik branşlarında alanında uzman öğretmenler tarafından eğitimler veriliyor.

“ÇİNELİ ÖĞRENCİLERİMİZİ BEKLİYORUZ”

Çine’de eğitimin kalitesini artırmak için gereken adımları atacaklarını belirten Başkan Dinçer, “İmkânlarımız doğrultusunda gençlerimiz geleceği için de gerekli çalışmaları yürütüyoruz. İlk dersimizin yoğun katılımla başlaması bizleri de umutlandırdı. Öğrencilerimizin sayısının giderek artacağını düşünüyorum. Ücretsiz kursumuza Çineli öğrencilerimizi bekliyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir dönem geçirmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Her alanda eğitime desteklerinin süreceğini belirten Başkan Dinçer, daha sonra öğrencilere eğitim seti de hediye etti.

BAŞVURU VE KAYITLAR DEVAM EDİYOR

İlk derslerin gerçekleştirildiği kurslara başvuru ve kayıtlar ise devam ediyor. Kursa başvurmak isteyen öğrenciler, 0505 124 76 02 veya belediye danışma birimimizden daha ayrıntılı bilgi alarak ücretsiz kayıt yaptırabilecekler. Dersler, hafta boyunca saat 20.30’da Vergi Dairesi karşısındaki Çine Belediyesi Ek Hizmet Binası 1. Katı’nda gerçekleştirilecek.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi