Efeler Gazetesi

Gelinlik fiyatları ikiye katlandı

Gelinlik fiyatları ikiye katlandı
05 Temmuz 2022 - 1:16

Doların yükselişiyle birlikte fiyatların fırlaması gelinlik sektörünü de etkiledi. Gelinlik ve nişan elbiselerinin fiyatı geçen yıla göre yüzde 100’e yakın arttı.

Yaz aylarıyla birlikte düğün sezonu da başladı. İki yıl süren pandeminin ardından geçen yaz adeta patlama yaşanan düğün sezonu bu yaz ise normal seyrine döndü ancak tüm sektörlerde olduğu gibi gelinlik sektöründe de fiyatlar ikiye katlandı. Nişan kıyafetlerinin fiyatı da gelinlik fiyatlarıyla yarışıyor. Karden Moda Evi’nin sahibi Yasemin Sunar bu sene gelinlikte drapeli, işlemeli helen modeller ile saten, kabarık A kesim etekli, boncuk işlemeli modellerin gelin adaylarından rağbet gördüğünü söyledi. Öte yandan taç modası da yıllar sonra geri döndü. Gelinliğin modeline göre büyük ve küçük taçlar gelinlerin güzelliğine güzellik katıyor. Gelin çiçeklerinde ise beyaz buketlerin yerine renkli çiçeklerden oluşan buketler tercih ediliyor.
FİYATLAR İKİYE KATLANDI
Gelinlik fiyatları bu sezon geçen sezona göre yüzde 100’e yakın artış gösterdi. Geçtiğimiz yıllarda 2 bin 500 liraya gelinlik bulunabilirken bu sene fiyatlar 5 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor. Nişan kıyafetlerinin fiyatları da gelinlik fiyatları ile yarışıyor. Gelin adaylarının kına gecelerinde giydikleri bindallılar ise gelinlik alanlara bir günlüğüne ücretsiz olarak veriliyor. Gelinliğini veya nişan kıyafetini kiralamak isteyenler ise en az 2 bin 500 lirayı gözden çıkarmak durumunda. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi