Efeler Gazetesi

GELECEĞİN BİLİNÇLİ YAYA VE SÜRÜCÜLERİ BU PARKTA YETİŞECEK

GELECEĞİN BİLİNÇLİ YAYA VE SÜRÜCÜLERİ BU PARKTA YETİŞECEK
26 Mayıs 2023 - 21:20

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların trafik eğitimi alması amacıyla Yavansu Mahallesi’nde 4 bin 200 metrekarelik alanda yapımına başlanan Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler çalışmalar kapsamında son olarak park alanının bin 517 metrekarelik bölümünde asfalt dökümü gerçekleştirdi.

Kuşadası Belediyesi’nin “Daha Yeşil Bir Çevre” hedefiyle farklı mahallelerde eş zamanlı olarak yürüttüğü park yapım çalışmalarıyla yaşama geçirdiği temalı parklar, kente değer ve estetik katmaya devam ediyor. Daha önce Değirmendere Mahallesi’nde bulunan Prof. Dr. Türkan Saylan Parkı ile Davutlar Mahallesi’ndeki Yaşar Kemal ve Mustafa Altun Parkı’nın ve Kadınlar Denizi’nde bulunan “müzik” temalı Alltın Güvercin Müzik Parkı’nın yapımını tamamlayan Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşık 3 ay önce başladığı Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’ndaki çalışmalarında ise sona yaklaşıyor.

UYGULAMALI VE TEORİK EĞİTİM

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çocukların trafik eğitimini teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da öğrenmeleri amacıyla hayata geçirilen Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nda çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Elektrik, sinyalizasyon ve sulama sistemi döşenerek alt yapısı hazırlanan park alanında begonit taş ve görme engelliler için yön taşı kullanılarak 847 metrekarelik bir alanda yürüyüş yolu yapıldı. Alanda bitki ve çim döşemesi gerçekleştiren ekipler çocuklar için güvenli bir alan oluşturmak amacıyla park çevresinde duvarların üzerini ise çitlerle kapladı.

ÇOCUKLAR ÖĞRENİRKEN AİLELER DİNLENECEK

Geleceğin bilinçli yaya ve sürücülerinin yetişeceği Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nda ailelerin de keyifli vakit geçirmeleri ve dinlenmeleri için 5 adet bank ve 8 adet kameriye yerleştirildi. Miniklerin teorik eğitimle başlayan eğitim sürecinin ardından uygulamalı eğitimlerle üst geçit, yaya geçidi, araç kullanımı ve trafik ışıkları eğitimler alacağı alanın bin 517 metrekarelik bölümünde ekipler tarafından son olarak asfalt döküm işlemi gerçekleştirdi. Çocuklara trafik eğitiminin verilmesinin yanı sıra vatandaşların yeşil alan ile sosyal yaşam alanı ihtiyacını karşılayacak alana ekipler tarafından prefabrik WC ve büfe de yerleştirilecek. Şehit Polis Fethi Sekin Parkı, asfalt boyama ve park çevresi kaldırım taşlarının yerleştirilmesinin ardından kente kazandırılacak.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi