Efeler Gazetesi

EÜTF Hastanesi, depremde önemli görev üstleniyor

EÜTF Hastanesi, depremde önemli görev üstleniyor
01 Kasım 2020 - 19:05

İzmir’de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi, önemli görev üstleniyor.

Depremden yaralı olarak kurtarılan vatandaşların ilk başvurduğu sağlık merkezlerinden olan EÜTF Hastanesi Acil Servisinde enkaz altından çıkarılan çok sayıda vatandaşın ilk müdahaleleri yapılıyor. Ege Üniversitesi, ayrıca depremden etkilenen ve evinde kalmak istemeyen kişiler için 2 bin kişinin barınacağı 200 çadırdan oluşan çadırkente ev sahipliği yapıyor. EÜTF Hastanesinin, depremde önemli görev üstlendiğini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devletimizin tüm kurumları İzmirimiz için seferber oldu. Bölgemizin en büyük ve en donanımlı hastanesine sahip bir üniversiteyiz. Biz de hastanemizin tüm imkan ve olanaklarını, tüm gücünü vatandaşlarımızın tedavileri için kullanıyoruz. Depremin ilk dakikasından itibaren insanüstü bir gayretle kesintisiz görev yapan tüm birimlerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İzmir Milletvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş  ve İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de EÜ Hastanesi Acil Servisini ve diğer servisleri ziyaret ederek Prof. Dr. Necdet Budak ve hastane yönetiminden yaralılarla ilgili bilgi aldılar.

Merkez üssü Seferihisar olan 6.6’lik depremde hasar gören binalardan çıkarılan yaralılar bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hastanesi olan EÜTF Hastanesi ile yakın çevredeki hastanelere sevk edildi. EÜTF Hastanesi, Acil Servisi başta olmak üzere tüm birimleriyle hizmet vermeye devam ediyor. Aralarında acil ameliyata alınması gereken depremzedelerin de olduğu vatandaşların hem ilk müdahaleleri hem de ameliyatları EÜTF Hastanesinde yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Kurtarma çalışmaları süren enkaz altındaki vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılmasını temenni ediyorum.  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde devletimizin tüm kurumları İzmirimiz için seferber oldu. Bölgemizin en büyük ve en donanımlı hastanesine sahip bir üniversiteyiz. Göreve geldiğimiz günden itibaren devletimizin zirvesinin desteği ile hayata geçirdiğimiz projeler neticesinde hem personel hem fiziki altyapı hem de son teknoloji cihaz ve sağlık ekipmanlarını hastanemize kazandırdık. Gerek Cumhurbaşkanımız, gerekse bakanlarımız nezdinde devletimizin her kademesinin desteğini arkamızda hissettik. Özellikle EÜTF Hastanemize, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak’ın ilgi ve alakaları ile önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Maddi sorunların üstesinden gelip ciddi bir fiziki alt yapı revizyonu yaptık. Ayrıca devletimiz tarafından  sağlık hizmetlerinin aksamadan sürdürülebilmesi için sağlık personeli tahsis edildi. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi Kovid-19 ile mücadele de olduğu gibi şimdi de hepimizi derin üzüntüye boğan deprem dolayısıyla önemli bir misyonu üstleniyor. Hastanemizin tüm imkan ve olanaklarını vatandaşlarımızın tedavileri için seferber etmiş bulunuyoruz. Depremin ilk dakikasından itibaren tüm birimlerimiz ve çalışanlarımız insanüstü bir gayretle görev yapıyorlar. Desteklerini hiçbir zaman üniversitemizden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere Bakanlarımıza, İzmir Valimize,  milletvekillerimize üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

EÜTF Hastanesi tüm birimleri ile görev başında

Depremin ilk anından itibaren sağlık personeli başta olmak üzere tüm çalışanların ara vermeden mesailerine devam ettiğini, hizmetine ihtiyaç duyulan ve  vardiyada olmayan çalışanların da görev başı yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Necdet, “ Bakanlarımız koordinesinde İzmir Valimiz Yavuz Selim Köşger başkanlığında Deprem Koordinasyon Merkeziyle eşgüdüm halindeyiz. Hastane binamız başta olmak üzere hiçbir yapımızda fiziki bir hasar görünmüyor. Depremden yaralı olarak kurtarılan vatandaşlarımızın ilk başvurduğu sağlık merkezlerinden birisi,  hastanemiz acil servisi oldu. Acil servisimizde enkaz altından çıkarılan çok sayıda vatandaşımızın ilk müdahaleleri yapıldı. Bazı vatandaşların tedavileri devam ediyor. Taburcu olan kişilerin yanı sıra bazı hastalarımız da takip amacıyla hastanemizde yatıyorlar. Bölgenin en kapsamlı hastanesi olmanın yanı sıra yıkılan bölgeye en yakın hastane konumundayız. Özellikle belirtmek isterim ki cerrahi işleme ihtiyaç duyan hastaların pek çoğunun tedavileri üniversitemiz hastanesinde yapıldı. Başarılı bir şekilde ameliyatları yapılan bu vatandaşların tedavileri servislerimizde sürdürüyoruz. Allah’a şükürler olsun ki deprem nedeniyle yaralı şekilde hastanemize getirilen her vatandaşımızın tedavileri başarılı bir şekilde yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Ayrıca üniversitemiz kampüsü 2 bin kişinin barınacağı 200 çadırdan oluşan çadırkente de ev sahipliği yapıyor. Burada kalan misafirimize psikolojik destek de veriyoruz. Üniversitemiz Hastanesi Türkiye’nin en fazla yatak sayısına sahip üniversite hastanesi. Bir yandan eğitim öğretimi sürdürürken diğer yandan da nitelikli sağlık hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hem İzmirimize hem bölgemize hem de ülkemize en kaliteli sağlık hizmeti vermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Depremden etkilenen ve enkazdan yaralı olarak çıkarılan personelimiz var. Çalışanımıza ve çocuklarına acil şifalar diliyorum” dedi. HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi