Efeler Gazetesi

ELEKTRİKSİZ KALAN ESNAF İSYAN ETTİ!

ELEKTRİKSİZ KALAN ESNAF İSYAN ETTİ!
17 Nisan 2022 - 1:52

Aydın’da Cumartesi günü işyerlerinin yoğunlukta bulunduğu Yağcılar İçi bölgesini de kapsayan yaklaşık 5 saatlik elektrik kesintisi esnafı mağdur etti. Pek çok işyerinin içi karanlığa bürünürken, esnaf bu duruma isyan etti.

Aydın’da Cumartesi günü Cumhuriyet, Güzelhisar ile Hasanefendi – Ramazanpaşa mahallelerinin bir bölümünde 4 saat süreyle elektrik kesintisi uygulandı. 11.15 – 16.35 saatleri arasında yaşanan kesintiden etkilenen bölgelerde işyerlerinin yoğunlukta olması esnafı mağdur etti. Kesinti nedeniyle pek çok mağaza, müşterilerine hizmet vermekte zorlandı.
Elektrik kesintisinin daha önceden daha yaygın bir şekilde duyurulması gerektiğini söyleyen işyeri sahipleri, bu durumun 21’inci yüzyılda kabul edilemez olduğunu belirtti. İşyeri sahipleri, dağıtım şirketine tepki göstererek, “Fatura bilgileri kısa mesajla telefonlara gönderen dağıtım şirketi, bu gibi kesintileri de kısa mesajla bize neden bildirmiyor? Planlı kesinti duyurularını yalnızca internet sitesinde yayınlamak yeterli değil. Acaba bugün kesinti olacak mı diye sürekli siteye mi bakacağız? Bu, kabul edilemez bir durum. Elektrik kesintilerinin tekrarının yaşanması halinde gerekli tedbirler alınmalı” diye konuştu.
YEREL BASIN DA OLUMSUZ ETKİLENDİ
Aydın il genelinde yayınlanan günlük vasıflı 5 gazeteden 3’ünün ofisinin bulunduğu bölgede en büyük sıkıntıyı yerel gazeteler çekti. Yeni Kıroba gazetesi Genel Koordinatörü Recep Başkar, “Son dönemde sık sık il genelinde elektrik kesintileri yaşanıyor. Ne var ki, ilgili kurum, bunları abonelerine yeterince duyurmuyor. Bu sebeple de elektriksiz kalan bölge sakinlerinin öfkesi de büyük oluyor. Habercilik yaptığımız için elektrik bizim için öncelikli ihtiyaç. Kesinti bizi zora soktu. Tekrarının yaşanmamasını dilemekten başka elimizden bir şey gelmiyor” ifadelerini kullandı.
“KÖTÜ BİR GÜN YAŞADIK”
Bölgedeki mobilyacılar da gün içindeki kesintilerden dolayı ekonomik kayıp yaşadıklarını belirterek, “Düğün sezonu açıldı. Gelen müşterileri kesinti nedeniyle teşhir katlarına çıkaramadık. Dolayısıyla iş yapamadık. Kötü bir gün yaşadık” değerlendirmesini yaptılar. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi