Efeler Gazetesi

EFELER’DE DOMATES FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU

EFELER’DE DOMATES FİDELERİ TOPRAKLA BULUŞTU
05 Mayıs 2023 - 13:08

Efeler Belediyesi ilçe tarımını desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Işıklı Mahallesi’nde 7 dönümlük arazide domates dikimi gerçekleştirildi.

Başkan Mehmet Fatih Atay’ın oldukça önem verdiği tarımsal kalkınma projeleri, belediye personelinin emeğiyle hayat buluyor. Belediyenin üretim yelpazesi arasında yer alan ürünlerden biri de domates. Zeplin ve kamenta çeşidindeki domates fideleri, Işıklı Mahallesi’ndeki 7 dönümlük tarım arazisinde ilk kez makineli dikim tekniği kullanılarak toprakla buluşturuldu. Tarlada özenle yetiştirilen domatesler, %100 Kadın Emeği Tarımsal Ürün Fabrikası’nda işlendikten sonra Efe Bakkal raflarında vatandaşlarla buluşacak.

Üretime her alanda devam edeceklerini belirten Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Halkımızın sağlıklı ve güvenli gıdaya en uygun fiyatla ulaşması için elimizden geleni yapacağız. Enginar, şevketibostan, ekmeklik buğday, karakılçık buğdayı, kekik, biber ve domateslerin yanında tropikal ürünleri de yetiştirmeye devam ediyoruz. Halkımıza ve Efeler’in bereketli topraklarına olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi