Efeler Gazetesi

Efeler’de Balkan Şampiyonası heyecanı

Efeler’de Balkan Şampiyonası heyecanı
21 Mayıs 2022 - 20:23

Efeler Belediyesi’nce kente kazandırılan tırmanma duvarı, Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Yalnız bu spor dalında değil, bütün spor dallarında da Efeler ilçesini marka şehir yapma konusunda kararlıyız” dedi

Efeler Belediyesi tarafından Pınarbaşı Mesire Alanı’na inşa edilen tırmanma duvarı, Spor Tırmanış 2022 Balkan Şampiyonası’na ev sahipliği yapıyor. Yurdun çeşitli yerlerinden ve Balkan ülkelerinden gelen tırmanma sporcularının yarıştığı şampiyonanın açılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, kenti tüm spor dallarında marka şehir yapma konusunda kararlı olduklarını söyledi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk sözü alan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ersan Başar, “Spor tırmanış, olimpik branşlarımızdan bir tanesi. Özellikle son dönemde Tokyo olimpiyatlarıyla birlikte gelişme gösteren bir branş. Ülkemizin dört bir yanından sporcularımız, Balkan ülkelerinden Kuzey Makedonya, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya’dan gelen sporcularımızla birlikte toplam 81 sporcuyla Efeler’de açılan duvarımızda Balkan Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. Bu duvarda yapılan şampiyona ülkemizi tırmanma sporunda bir adım daha ileriye götürecektir. Bu duvarın yapılmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“KENTİMİZ SPORLA ANILMALI”
Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu ise “Dağlarından yağ, ovalarından bal akan, gökyüzünün altındaki en güzel yeryüzü olarak adlandırılan Aydın’ı ileride bir de en iyi spor kenti yapmak için çalışmaları başlatan Sayın Belediye Başkanımız, bizim bakanlığımız, Sayın Bakanımızın sayesinde inşallah Aydın’ı sporla anılan bir şehir yapmak için çalışacağız. Bu duvarın burada olması, bu şampiyonanın burada yapılması bizim için çok önemli. Belediye Başkanımıza, Federasyon Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Tüm sporculara başarılar diliyorum” sözlerine yer verdi.
ATAY’DAN ‘MARKA ŞEHİR’ VURGUSU
Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da “Ben göreve geldiğimden bu yana dünyada ve Türkiye’de en çok bilinen, en çok ilgi alanı olan futbolun dışında da spor yapmak isteyen gençlerimize, çocuklarımıza bir alan açmak istedim. Burası da Sayın Başkana sordum. Ege Bölgesi’nde bu büyüklükte, olimpik başka hiçbir tırmanma duvarı yok. Biz yaptık bunu. Bunu yapmanın büyük bir mutluluğunu, gurunu yaşıyorum. Bunu gençlerin buralarda spor yapma olanağına kavuşması için yaptık. Türkiye şampiyonası oldu. Bana da söz vermişlerdi. Balkan Şampiyonası’yla bu duvarın açılışını gerçekleştireceğiz diye. Onu da gerçekleştiriyoruz. Bütün gelen sporcu arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Yalnız bu spor dalında değil, bütün spor dallarında da Efeler ilçesini marka şehir yapma konusunda kararlıyız. Bütün belediye meclis üyelerimizle birlikte bunu gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bütün sporculara yarışmalarda başarılar diliyorum” görüşlerini dile getirdi.
Açılış konuşmalarının ardından yarışmalara geçildi. Zaman zaman heyecanlı anların yaşandığı yarışmayı Başkan Atay ve protokol üyeleri de izledi. Açılış törenine belediye meclis üyeleri ile Efeler Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Çıldır da katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi