Efeler Gazetesi

Efeler, 7’nci Kitap Kafe’ye kavuştu

Efeler, 7’nci Kitap Kafe’ye kavuştu
01 Aralık 2022 - 19:51

Efeler Belediyesi’nce kente kazandırılan 7’nci Kitap Kafe, Fatih Mahallesi’ne hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başkan Atay, “Efeler halkının gücünden üstün hiçbir güç yoktur. Size ne söz verdiysem, seçimden önce verdiğim sözlerin hepsini tek tek yerine getiriyorum. Seçime kadar da yerine getireceğim” dedi.

Efeler Belediyesi tarafından kente kazandırılan 7’nci Kitap Kafe, Fatih Mahallesi’nde törenle kapılarını açtı.
Törende ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve diğer protokol üyelerinin kutlama mesajları okundu.
Etkinlikte katılımcılara seslenen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Türkiye’de sayılı belediyenin yaptığı böyle bir hizmette bizi yalnız bırakmadınız. Efeler halkına, gençliğe, geleceğimiz olan çocuklarımızın okuma alışkanlığına katkı yaptığınız için Efeler halkına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. 7’nci Kitap Kafe’yi açıyoruz. Ayın 28’sinde 8’incisini açacağız. Ocak ayında 9’uncusunu, Şubat ayında 10’uncusunu açacağız. Haziran’a kadar 12 tane Kitap Kafe açacağız. Bir sözümü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu, mutluluğunu yaşıyorum” dedi.
“KARARLARIN ÇOĞU OYBİRLİĞİYLE ÇIKIYOR”
Belediye meclis üyelerinin ve muhtarların kendisine tam destek verdiğini vurgulayan Atay, “Meclis üyelerime de teşekkür ederim. Ben biraz şanslı belediye başkanıyım. Meclis, 4 ayrı siyasi partiden oluşuyor. Kararların yüzde 99’u oybirliğiyle çıkıyor. Hepsine çok teşekkür ederim. 3 buçuk yıl içerisinde yaptığımız hizmetlerin bir kısmı. Önce dershane açtık. Ekonomik durumu uygun olmayan ailelerin çocukları için fırsat eşitliğine hakkı var. Bu nedenle cüzi bir miktarla bu çocukların dershaneden yararlanması için EFESEM’i açtık. 2 yıldır her yıl birer çocuğumuza Fen Lisesi’ni kazandırmanın onurunu, gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 68 öğrencimiz Anadolu Lisesi’ni kazandı. Ekonomik durumları iyi değil ama bu durumları göz ardı etmeleri için Efeler Belediyesi, bir yerel yönetim olarak her şeyi yaptı” ifadelerini kullandı.
‘SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK’ VURGUSU
2 bin 500 aileye her gün sabah bir litre süt dağıttıklarına işaret eden Atay, şöyle devam etti: “Beslenme saati var. Çocuğun evinde bir şey yok ki, okula ne götürecek? Ama o çocuk da mahcup olmasın diye 4 bin 700 çocuğumuza her gün beslenme kiti verdik. Zeytini, peyniri, balı hepsi içinde. O çocuklarımız da okula gittiğinde kimsenin yanında mahcup olmasınlar diye. Bunları çocuklarımızın iyi beslenmeleri ve iyi eğitim almaları için başladık. Okuldan sonra çocukların ders çalışacak bir yerleri yoktu. Onu gerçekleştirdik. 300 bin nüfuslu Efeler’de saat 5’ten sonra ders çalışacak hiçbir resmî mekân yoktu, Kitap Kafe’yi açıncaya kadar. Kitap Kafeler, çocuklarımızın bilgiye erişmesi konusunda en kolay yerler oldu. Birçoğunun evinde internet yok çocuklarımızın. Burada internet de kitap da bilgisayar da çay da var. Bütün hepsi var.”
Bütün bunları sosyal demokrat dünya görüşü ve belediyecilik anlayışı çerçevesinde gerçekleştirdiğinin altını çizen Atay, “Efeler halkı yanımda olduğu sürece Efeler halkının gücünden üstün hiçbir güç yoktur. Size ne söz verdiysem, seçimden önce verdiğim sözlerin hepsini tek tek yerine getiriyorum. Seçime kadar da yerine getireceğim. Hiçbir güç engelleyemeyecektir. Bunun da çok iyi bilinmesini istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
“TÜM BELEDİYELERE ÖRNEK OLSUN”
Türkiye Yazarlar Sendikası Genel Başkanı Adnan Özyalçıner de Kitap Kafe projesinin geçmişte ‘kıraathane’ olarak nitelendirilen okuma evlerinin bir yansıması olduğunu söyledi.
Söz konusu proje nedeniyle Başkan Atay’ı kutlayan Özyalçıner, “Çünkü aydınlanma mahalleden sokaktan başlar. Bunu gören bir başkan, bir belediye tüm yerel yönetimlere örnek oluyor” dedi.
Cumhuriyet gazetesi kitap eki yazarlarından Feridun Andaç da “Aydın, aydınlık yüzünü Efeler Belediyesi’yle gösterdi. Benim çocukluk hayalimi gerçekleştirdi sevgili Başkan. Bunun sonuçlarını eminim ki, birkaç yıl sonra daha iyi göreceğiz. Özellikle son 20 – 30 yıldır kaybedilen semt kültürünün ne kadar önemli olduğunu göreceğiz” dedi.
Kitap Kafeleri gezince ‘Burada yaşanır’ düşüncesini taşımaya başladığını kaydeden Andaç, 30 bini aşkın kitabı olduğunu ve bunları Kitap Kafe’ye bağışlama kararı aldığını dile getirdi.
“BUNDAN SONRAKİ AÇILIŞIMIZ HANIMEVİ OLSUN”
Fatih Mahallesi Muhtarı Yıldız Karadaş Taşçıoğlu, “Fatih Başkanımızın ismini taşıyan Fatih Mahallemizin güzel aydınlığı, ışığı olacak, gençlerimizin uğrak yeri olacak Kitap Kafe’mizin açılışı için bir aradayız. Çay ve suyun ücretsiz olduğu, bilgisayar ve internetin bulunduğu, güler yüzlü hizmet sunan belediye personelimizle yaz aylarında serin, kış aylarında sıcak olan Kitap Kafe’miz kitap okumak, ders çalışmak isteyen herkesi bekliyor. Kitap Kafemizde, kitabın su ve hayat kadar elzem olduğunun farkına vardığımız zaman kendi içimizde huzur bulacağımızı düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.
Taşçıoğlu Başkan Atay’a, “Bundan sonraki açılışımızın nedeni hanımevi olsun, çocuk yuvası olsun” sözleriyle seslenerek isteklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi, Başkan Atay, protokol üyeleri ve konuklar tarafından kesildi. Açılışın ardından yazarlar, kitaplarını okurları için imzaladı.
Açılış törenine Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Fatih Karahan, sivil toplum ve meslek kuruluşu başkanları, belediye meclis üyeleri ile muhtarlar da katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi