Efeler Gazetesi

Efe Bakkal’ın ikinci şubesi açıldı

Efe Bakkal’ın ikinci şubesi açıldı
12 Ekim 2022 - 23:50

Efeler Belediyesi’nce ilki geçen yıl Nisan ayında Girne Mahallesi’nde yaşama geçirilen Efe Bakkal’ın ikinci şubesi, Adnan Menderes Bulvarı’nda bulunan Menderes Park’ta hizmete açıldı. Başkan Atay, Adnan Menderes Mahallesi’ne de Efe Bakkal açılacağını duyurdu.

Efeler Belediyesi tarafından üreticiyle tüketiciyi buluşturmak amacıyla ilki Girne Mahallesi’nde hayata geçirilen Efe Bakkal’ın ikincisi Kurtuluş Mahallesi’nde hizmete açıldı.
Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Menderes Park’ta hizmete açılan şubede, belediyenin Tarımsal Ürün Fabrikası’nda kadınlar tarafından üretilen ürünler ile kadın kooperatiflerinin ürünleri satışa sunuluyor.
DOĞAL ÜRÜNLER RAFLARDA
Açılış töreninde konuşan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, bir sözünü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Bir sözümü daha yerine getirdim. Burada satmış olduğumuz ürünler, doğal ürünlerdir. Bu ürünlerin birçoğunu tarlaya ektik, topladık. İlk kez bir belediyenin fabrika kurduğu yüzde 100 kadın emeği anlayışıyla hizmete açtığımız Tarımsal Ürün Fabrikası’nda kadınlarımızın alın teriyle ürün haline getirdik ve sizlerle buluşturuyoruz” dedi.
“DETERAJAN, SİGARA SATMIYORUZ”
Efe Bakkal’da fiyatların uygun olacağını aktaran Atay, şöyle devam etti: “Başka ürünler de var. Onlar da kadın kooperatiflerinin ürünleri. Bunların dışında bir şey satmıyoruz. Adı bakkal. Çocukluğumuzdan beri, bizim hayatımıza renk katan o bakkalların yaşamasını istiyoruz. O nedenle adını bakkal koyduk. Deterjan satmıyoruz. Sigara, şeker satmıyoruz. Sadece kadınlarımızın alın terini satıyoruz. Bunların çoğalmasını istiyorum. Ama dünyanın hiçbir yerinde olmayan şey Türkiye’de var. Her sokakta süpermarketler var. İstanbul şirketleri… Paraları kazanıyorlar, İstanbul’a götürüyorlar. Çok aldıkları için daha ucuza alıyorlar. Bizim bakkallarımızın yaşama şansı yok ekonomik olarak. Ama biz hani bir tiyatro sanatçımız vardı. Süpermarkete direnen bakkalı oynuyordu. Biz de onun gibi direnerek, bu bakkal anlayışımızı toplumla bütünleştirerek, süpermarketlere karşı zafer kazanmasını istiyoruz.”
HAZİRAN SONUNA KADAR HER AY İKİ AÇILIŞ
Adnan Menderes Mahallesi’nde de üç ay içerisinde bir Efe Bakkal daha açacaklarını dile getiren Atay, “Daha birçok açılışımız olacak. Her ay 2 açılışımız ve bir etkinliğimizle Haziran’ın sonuna kadar bütün görevlerimizi ve bütün sözlerimizi yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Açılış töreninde Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Hüseyin Akın ile kentin tarihi bakkallarından Sakız Bakkaliyesinin torunu Ahmet Timur da birer konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından açılış gerçekleştirildi. Efe Bakkal’ı gezen Başkan Atay ve konuklar ürünleri inceledi, alışveriş yaptı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi