EBŞT 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE SAHNEDE

EBŞT 27 MART DÜNYA TİYATRO GÜNÜ’NDE SAHNEDE

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hayata geçmesine öncülük ettiği EBŞT kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları ve sanat etkinlikleri ile kentin sanat hayatına renk katmaya devam ediyor.

Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu, genç ve yetişkin gruplarındaki tiyatro atölyesi çalışmalarıyla, kentteki tiyatro severlerin sanat yuvası olma misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor. Ulusal ve uluslararası tiyatro buluşmalarında Efeler’i kültür ve sanatla temsil eden EBŞT; Hidayet Sayın, Şükran Güngör, Yalçın Dinçer gibi Aydın’da tiyatronun öncülüğünü üstlenen değerlerin izinden gidiyor. Geleceğin tiyatro seyircilerini yetiştirmek için çocuk tiyatrosu çalışmalarına ağırlık veren EBŞT, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında; 26 Mart Pazar günü saat 13.00 ve 16.00 seanslarında Aydın Kültür Merkezi Alt Salonda “İnteraktif Çocuk Saati” adlı programla çocuklarla buluşacak. Dans, Drama, Müzik, Yarışma gibi etkinliklerin yer aldığı performansta şehir tiyatrosu oyuncuları yer alıyor. 27 Mart Pazartesi günü saat 11.00 ve 14. seanslarında ise Aydın Kültür Merkezi Alt Salonda EBŞT’nin sevilen oyunlarından Serkan Fırtına’nın yazıp yönettiği “Nasreddin Hoca ve Çocuklar” adlı müzikli çocuk oyunu çocuklarla buluşacak. İzleyiciler oyunun davetiyelerini Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nden temin edebilecekler.

BAŞKAN ATAY: “SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER GELECEĞİN AYDINLIK TEMELİNİ OLUŞURUR”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay 27 Mart Dünya Tiyatro Günü ve etkinlikler hakkında şunları söyledi: “Efeler Belediyesi Şehir Tiyatromuzun 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kapsamında çocuklarımız için hazırladığı çalışmaları çok önemsiyorum. Çocuklara sanat, kültür ve eğitim yoluyla elimizden gelen tüm katkıyı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sanatla büyüyen nesiller, geleceğin aydınlık insanın temelini oluşturur. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, “Tiyatro Bir Milletin Kültür Seviyesinin Aynasıdır” Hem şehir tiyatromuza hem amatör topluluklara ve hem de kentimize misafir olan tiyatro ekiplerimize destek olmaya devam ediyoruz. Tüm tiyatro emekçilerinin ve tiyatro severlerin 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun.”

Nöbetçi Eczaneler!

YORUM ALANI

Yorum Yok