Efeler Gazetesi

DP Lideri Uysal: Ülkeyi çıkmaz sokaktan çekip alacağız

DP Lideri Uysal: Ülkeyi çıkmaz sokaktan çekip alacağız
28 Kasım 2022 - 11:37

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında kabul eden Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 6’lı masa olarak milletin umudu olmaya çabaladıklarını dile getirerek, “Mücadelemiz, ülkeyi çıkmaz sokaktan çekip almak adınadır” dedi.

Partisinin Aydın İl Teşkilatı’nın 14’üncü olağan kongresine katılmak üzere Aydın’a gelen Demokrat Parti (DP) Lideri Gültekin Uysal, kongre öncesinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Başkan Çerçioğlu, Genel Başkan Uysal ve beraberindeki heyeti, belediye hizmet binası önünde karşıladı.
Çerçioğlu’nun makamında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Uysal, il kongresi nedeniyle Aydın’a geldiklerini belirterek, “Epey bir zamandır Sayın Başkan’ı makamında ziyaret edelim diye konuşmuştuk. Kendileri kabul ettiler. Kendilerine teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Türkiye, bir tarihi kavşağa doğru yaklaşıyor. Toplumların zaman zaman buhran dönemleri olur. İçinde bulunduğumuz, adı konmamış bu buhran dönemi de bir muhasebe yapacağımız bir kavşak. Türk demokrasinin en zor sınavıyla karşı karşıya kaldığımız bir kavşak. Bu büyük ülkenin hangi tarihi mecradan geldiğinin şuurunda olan bireyler olarak, demokrasinin, cumhuriyetin faziletlerine inanan vatanseverler olarak önümüzde bir gaile var ve buradaki sorumluluğumuzu parti parantezlerine sıkıştırmadan yerine getirmek adına da bir ortak paydada irade koyuyor, mücadeleyi büyütmeye, milletimizin umudu olmaya çabalıyoruz. Bu açıdan içinde olduğumuz bu keyfi düzenin ürettiği maliyetleri tüm vatandaşlarımız kendi sofrasında, kendi hanesinde, kendi bütçesinde zaten yaşıyor” ifadelerini kullandı.
“TARİHİ DÖNÜM EŞİĞİ”
Uysal, “Bize düşen vazife, yüzde 65 bu düzene itirazı olan vatandaşımızı sandıkta azami düzeyde mobilize etmek, sonuca yansıtmak ve Türkiye’nin üzerindeki bu örtüyü kaldırabilmek. Bu açıdan da her noktada milletimizin sesi olmaya, bulduğumuz her milletin kürsüsünde milletin ıstırabını dillendirmeye tüm arkadaşlarımız, tüm siyasi partiler 6’lı masa içinde gayret gösteriyor. Bulunduğumuz bu iklimin üzerimize yüklediği sorumlulukla beraber tarihe karşı sorumluluğu da içselleştirerek bir tarihi dönüm eşiğinde 4 nala felakete giden bir ülkeyi bu çıkmaz sokaktan çekip almak adınadır mücadelemiz. Mücadelemiz kutlu bir mücadele. Milletimizde de karşılık bulduğunu her noktada görüyoruz” sözlerine yer verdi.
İktidarın ekonomi politikalarını ve dış politikasını da eleştiren Uysal, Türkiye’nin kamu kaynağının doğru hedeflemelerle etkin şekilde kullanımıyla sorunları çok kısa sürede çözebilecek güce sahip olduğunu dile getirerek, “6’lı masa etrafındaki siyasi partiler olarak önümüzdeki süreçte adayıyla, kadrosuyla, programıyla Türkiye’yi bir büyük enerjiyle buluşturmak için mücadele veriyoruz” dedi.
“BUNLAR NAFİLE ÇABALAR”
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti’ye katılmasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine Uysal, “Sayın Erdoğan, operasyonel kiralama mantığı içinde muhalefetten zaman zaman kimi insanları devşirmiştir. Bunlar siyasetin içinde kabul edebileceğimiz işler değil ama yaşanıyor. Aydın’da da böyle bir adım atarak Nazilli Belediye Başkanı bir tercihte bulundu. Bununla ilgili seçim günü geldiğinde Nazilli’miz, Aydın’ımız bir değerlendirme yapacaktır. Ama ben bunların nafile çabalar olduğu kanaatindeyim. Siyasi partiler olarak biz milletin hissiyatının aksine kararlar alsak, kimsenin oyu kimsenin cebinde değil. Siyasi partiler bir yeri destekliyorum deyip oyunu cirolasa bunun bir karşılığı olmaz. Bunun için her daim milletin vicdan hizasında duruyoruz, millette güç arıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Genel Başkan Uysal ve ekibine teşekkür etti.
Ziyarete CHP İl Başkanı Ali Çankır, DP İl Başkanı Serhat Emanet ile CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin de katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi