Efeler Gazetesi

DP Lideri Uysal: Demokrasinin en zor seçimiyle karşı karşıyayız

DP Lideri Uysal: Demokrasinin en zor seçimiyle karşı karşıyayız
28 Kasım 2022 - 11:57

Partisinin Aydın İl Kongresi’nde konuşan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 2023’te yapılacak seçimlerle ilgili, “Demokrasinin belki de en zor seçimiyle karşı karşıyayız” yorumunu yaptı. Uysal, iktidarla ilgili daha önce sarf ettiği “Devr-i sabık yaratacağız” söylemini de yineledi.

DP Aydın İl Teşkilatı’nın 14’üncü Olağan Kongresi, Genel Başkan Gültekin Uysal’ın katılımıyla gerçekleşti. İl Başkanı Serhat Emanet’in güven tazelediği kongrede iktidara yüklenen DP Lideri Uysal, 2023 seçimlerinin demokrasinin en zor seçimi olduğunu vurgulayarak, tercihin iyi yapılması gerektiğini söyledi.
Divan Başkanlığını DP Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık’ın üstlendiği kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Kongrenin açılış konuşmasını yapan DP İl Başkanı Emanet, “Demokrasimizin filizlendiği, merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in memleketindeyiz. 14’üncü olağan il kongremizi icra ediyoruz. Tarihte yapılmış mevcut tüm darbeler bizim misyonumuza karşı yapılmıştır. Buna rağmen biz bugün 14’üncü olağan kongremizi yapan bir partiyiz. Buna şükürler olsun. Ne büyük partiymişiz ki, 14 kere bir araya gelip kongre yapabiliyoruz” dedi.
“BİZ BU MİLLETİN KENDİSİYİZ”
2007 yılındaki DYP – ANAP birleşmesinin engellenmesinin de dâhil olduğu olumsuzluklara rağmen bir arada olduklarını belirten Emanet, “Adnan Menderes ve arkadaşları, devletiyle küsmüş olan vatandaşını devletiyle barıştırdı ve milletine umut verdi. Biz de hep beraber faaliyetimize devam ediyoruz ve o umudu vermeye çalışıyoruz. Verdiğimize de inanıyoruz. Milletimizi içinde bulunduğu yokluktan ve karanlıktan biz çıkarabiliriz. Çünkü biz bu milletin kendisiyiz” dedi.
Emanet’in ardından söz alan DP Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt ve Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “Demokrat Parti, 7 Ocak 1946’da Galip Hoca Celal Bayar ve Aydın’ın yiğit efesi, delikanlısı Adnan Menderes ve arkadaşları tarafından Türk siyasetine girdiği günden beri tam 76 yıl geçti. 76 yıl boyunca birçok badire atlatıldı, darbelere, baskılara maruz kalındı. Ama buna rağmen kırat sevdalıları bugün olduğu gibi kırata olan bağlılığını, muhabbetini hiç yitirmedi” diye konuştu.
“YETER SÖZ MİLLETİNDİR”
DP Lideri Uysal’la Anadolu’yu karış karış gezdiklerini anlatan Enginyurt, “Cumhuriyete, demokrasiye, adalete ve hukuka sahip çıkmak için yollara çıktık. Yeter söz milletindir. Bunların millet diye bir derdi yok. Millet diye derdi olan bir Cumhurbaşkanı, bu ülkenin insanlarına ‘illet’, ‘zillet’, ‘hain’ diye hakaret eder, böler mi?” sözlerine yer verdi.
Kongrede son sözü alan Genel Başkan Uysal ise güzel bir günde kongre yaptıklarını dile getirerek, şöyle konuştu: “Kongremizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kıt kanaat imkânlarla büyük başarılar elde etmişiz. Bu mesafelerle elbette yetinemeyiz. Siyasetin vazifesi sadece yaptıklarıyla değil, yapamadıklarıyla da ilgilidir. Bugün de bir tarihi eşikteyiz. Yeniden bu büyük ülkeyi 85 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti’ni kendi kudret ve kapasitesine denk bir siyasi akılla buluşturmalı ve üreten Türkiye’yi yeniden ortaya çıkarmalıyız. Mücadelemiz bunun içindir. Devleti ele geçireceğiz diye yola çıkanların bu ülkeyi 15 Temmuz’da hangi noktaya getirdiğini biliyoruz. Şehit Başbakanımız Menderes’in memleketi Aydın’dayız. Buralar verilen mücadelelerin şahidi.”
“DEĞERLERİN İÇİNİ BOŞALTTILAR”
İktidara, “Dava dedikleri sadece ve sadece kendi yoksulluklarının rövanşını almaktan ibaret” eleştirisinde bulunan Uysal, “85 milyonla ilgili bir hayalleri yok. Bu ülkenin gençlerinin geleceğini teminat altına alma gibi bir dertleri yok. Varsa yoksa kendi çocuklarının geleceğini teminat altına almak için hak görerek, kendilerine göre de imam bulmuşlar, birtakım profesörler, neymiş ellerini sürdüklerinin belirli miktarlarını almaları, fıkhi de bir yorum getirerek, haklarıymış. Sonra Müslümanlıktan bahsedeceğiz. Bugün bu ülkede bu iddiayla siyaset yapıp, bayraklaştırdığınız her değerin içini boşalttınız. Herkes değişimi başka sahalarda arıyor. Biz DP olarak diyoruz ki, önce siyaset değişecek, sonra Türkiye değişecek” görüşlerini aktardı.
“DEVR-İ SABIK YARATACAĞIZ”
2023 seçimlerini “demokrasinin belki de en zor seçimi olarak” nitelendiren Uysal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Burada mesele renklerden birini tercih etmek değil. Burada mesele, herkesin hukukundan emin olacağı bir Türkiye’de mi yaşayacağız? Birilerinin müsaade ettiği kadar hakka hukuka razı mı olacağız veyahut çoğulcu demokratik bir hukuk devleti nizamı içerisinde korkusuzca yaşama hürriyetimizi azamice kullanabildiğimiz bir Türkiye’de mi yaşayacağız? Yarınlarımızdan emin olabilecek miyiz olamayacak mıyız? Temel tercihimiz budur. Söz bitmiştir. Demokrasinin güzelliği de oradadır. Sözü bitenler gidecek yaptıklarının hesabını verecek. Zaman zaman söylüyorum bir devr-i sabık yaratacağız diye. Evet, 80 yıllık cumhuriyete devr-i sabık muamelesi yapanları devr-i sabık yaratmayıp, ödüllendirecek miyiz? Yanına kâr mı kalsın? Tarihimizde görmediğimiz bir sistematik yolsuzluk zinciri içindeyiz. Bilerek ve istenerek yoksulluğa mahkûm edilmiş insanlarımız var.”
EMANET YENİDEN BAŞKAN
Seçimlerin tek listeyle gerçekleştiği kongrede mevcut İl Başkanı Serhat Emanet, bu göreve yeniden seçildi.
Kongreye CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Saadet Partisi İl Başkanı Fatih Karahan, DEVA Partisi İl Başkanı Meltem Gürler ile Gelecek Partisi İl Başkanı Suzan Yücel Milli de katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi