Efeler Gazetesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti”
05 Şubat 2023 - 0:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kent Meydanı’ndaki Toplu Açılış Töreni’nde Aydın’a son 20 yılda 40 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını belirterek, “Siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti” dedi. Erdoğan, vatandaşlara, “Aydın, 14 Mayıs’ta CHP’ye en ideal dersi vermeye hazır mı?” sözleriyle seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın programı kapsamında, Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni’nde halka seslendi.
Yaklaşık bir yıllık aranın ardından bir kez daha Aydın’da olmaktan ve Aydınlılarla hasret gidermekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Erdoğan, “Rabbim birliğimizi beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin. Bin yıllık vatanımız, Milli Mücadele’nin kahraman şehri, rahmetli Menderes’in demokrasi bayrağını kaldırdığı Aydın’ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Aydın’a son gelişimizde yine bir toplu açılış töreninde sizlere rahmetli Menderes’in idamdan önce kendisini Yassıada’ya kapatanlara ve ipe götürenlere yazdığı son mektubu okumuştum. İsterseniz şimdi rahmetlinin 1961’in Eylül’ünde yazdığı bu mektubu bir kez daha hatırlayalım” diyerek, mektubu okudu.
“YASSIADA’YI DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI YAPTIK”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Menderes’le birlikte 592 kişinin aylar boyunca demokrasi ve adalet tarihimize geçecek bir nobranlıkla yargılandığı Yassıada’yı biliyorsunuz. Biz milletimizin adını Yaslıada’ya çevirdiği bu yeri, Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. İşte AK Parti bu. Bizim CHP’den, yandaşlarından farkımız bu. Yargılamanın yapıldığı salonu da müze haline dönüştürdük” değerlendirmesinde bulundu.
Bu sırada miting alanından Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na video konferans yoluyla bağlanıldı.
“CHP’Yİ İYİ TANIYIN”
27 Mayıs benzeri faciaların yaşanmaması temennisinde bulunan Erdoğan, “Darbeciler ülke yönetimini ele geçirince başa getirdikleri Cemal Gürsel’in ilk işi CHP’nin ebedi şefi İnönü’yü telefonla aramak oldu. Gürsel, telefonda İnönü’ye, ‘Emirleriniz bizim için daima peygamber buyruğudur Paşam’ diyor. İşte CHP bu. Bunları iyi tanıyın. Aydın, 14 Mayıs’ta CHP’ye en ideal dersi vermeye hazır mı? Ana kademe, kadın kolları, gençler hazır mıyız? İnönü de Gürsel’e ‘Büyük iş başardınız’ diyerek mukabelede bulunuyor. Tek parti faşistleri ve darbeciler, Menderes’i devirmenin ve idam etmenin sevincini böyle yaşarken hesap etmedikleri bir şey vardı. Milletimiz Menderes’i de, mücadelesini de daima kalbinin en mutena köşesinde yaşatmış ve fırsatını bulduğu her anda onun mirasını yeniden ayağa kaldırmıştır. Nitekim rahmetli Özal’ın gayretiyle Menderes’in ve idam edilen bakanlar Zorlu ve Polatkan’ın naaşları 1990 yılında İstanbul’daki anıt mezara nakledilmiştir” görüşlerini aktardı.
Bu sırada merhum Menderes ve bakanlar Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın naaşlarının bulunduğu İstanbul’daki anıt mezara video konferans bağlantısı gerçekleştirildi.
Erdoğan, gençlerin sloganları üzerine, “Gençler ben de sizin yanınızdayım. Başka bir yerde değilim. Beraber yürüdük biz bu yollarda biliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
“DEMOKRASİYE GEÇİŞİMİZ KOLAY OLMADI”
Menderes ve arkadaşlarının ruhları için Fatiha okunmasının ardından konuşmasını sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu:
“Ne cumhuriyetimizi kurmamız kolay oldu. Ne demokrasiye geçişimiz kolay oldu. Ne de kalkınma hamlelerini gerçekleştirmemiz kolay oldu. Her adımını büyük fedakârlıklarla yürüttüğümüz bu sürecin şahikası AK Parti’nin 20 yılda ülkemize kazandırdığı eser ve hizmetler dönemidir. Türkiye Yüzyılı’nı cumhuriyetimizin ilk asrında yaşadığımız tüm bu tecrübelerin ve elde ettiğimiz kazanımların üzerine inşa etmek için 14 Mayıs’ta bir kez daha hep beraber, sizlerle sandığa gidip, sandıkları patlatmaya var mıyız? Desteğiniz çok önemli. Durmak yok yola devam. Milli Mücadele’nin resmen ilanının adı olarak gördüğümüz 23 Nisan 1920’den Demokrat Parti’nin iktidara geldiği 14 Mayıs 1950’ye, oradan Türkiye Yüzyılı destanının sembolü olacağına inandığımız 14 Mayıs 2023’e varan bu uzun ve meşakkatli süreçte ödediğimiz her bedelin karşılığını alacağımız bir döneme giriyoruz. İşte bu dönem doğru yol. Bu doğru yola var mıyız? Aziz vatan topraklarındaki bin yıllık varlığımızın geleceğini şekillendirecek kritik bir tercihin eşiğindeyiz. Ülkeyi tekrar vaktini ve enerjisini heba edecek kaos günlerine geri döndürmeye, belirsizlik iklimine sürüklemeye heveslenenlerin karşısına biz, Türkiye Yüzyılı vizyonumuzla çıkıyoruz. Sizler de görüyorsunuz. Bırakın dirisine ölüsüne bile tahammül edemedikleri Menderes’in aziz hatırasını kirletecek bir yüzsüzlükle onun ‘Yeter söz milletindir’ sloganına çökmeye çalışanlar var. Kim bu? Bay bay Kemal. İşte 14 Mayıs, Kemal’in ‘Bay bay Kemal’ olacağı gündür. Menderes’in idama giderken milletimize emanet ettiği o tespitindeki gibi yine efendilerinin emriyle kurdukları bir masadan yeniden tarihe yüz karası olarak geçecek işler yapmanın peşindeler. Program diye millete sundukları metinlerde yer alan işler zaten son 20 yılda bizler tarafından yapılmış ya da yapılmakta olan işler. Kalan başlıklar da bu ülkenin ve milletin tüm kazanımlarını yok ederek, efendilerinden ‘aferin’ almak için güvensizliğin, kavganın, çekişmenin sembolü eski Türkiye’yi yeniden hortlatma vaadinden ibarettir.”
“SİYASETİMİZ ESER VE HİZMET SİYASETİ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’nin ayağına tekrar prangalar vurmayı başaramayacaksınız. Milletimizin kazanımlarını elinden almayı başaramayacaksınız. 2023 hedeflerine engel olamadığınız gibi Türkiye Yüzyılı’nın inşasının önüne geçmeyi de başaramayacaksınız. Aydın, bu vesayet heveslisi muhterislere bir kez daha 14 Mayıs’ta ‘yeter’ diyor muyuz? Bizim tek siyasetimiz eser ve hizmet siyaseti. Bu bay bay Kemal hangi yüzle kalkıp da utanmadan Menderes’e ait olan ‘Yeter söz milletindir’ ifadesine çöküyor. Ya, ne yüzsüzsün ya. Bunu bir de kalkıp partisinin binasına asıyor. Bay Kemal, rahmetliden sonra ‘Yeter söz milletindir’ sloganı bize aittir. 14 Mayıs’ta bunlara öyle çakalım ki, bir daha bellerini doğrultamasınlar” sözlerine yer verdi.
“AYDIN’A SİZ NE YAPTINIZ?”
Aydın’a son 20 yılda toplam 40 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptıklarını anlatan Erdoğan, “Eğitimde şehrimize 3 bin 430 yeni derslik kazandırdık. Gençlik ve sporda 11 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık. 40 spor tesisi yaptık. Hadi, Aydın’da Büyükşehir sende. Ne yaptınız Aydın’a? Yaptıklarınızı bir görelim. Ne yaptınız? Sosyal yardımlarda Aydın’da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 5 milyar lira tutarında kaynak aktardık. Sağlıkta toplam 59 sağlık tesisi yaptık. Bünyesindeki 950 yatakla muhteşem bir eser olan Aydın Şehir Hastanemizle birlikte 9 yeni sağlık tesisinin inşası sürüyor. Çevre ve şehircilikte TOKİ eliyle bin 668 konutu altyapısı ve üstyapısıyla beraber tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Bin 71 konutun inşası devam ediyor. Şimdi de ‘İlk Evim’ ile 3 bin 327 konut daha inşa edecek, ‘İlk Arsam’ ile 7 bin altyapılı arsa vereceğiz” diye konuştu.
“BÖLÜNMÜŞ YOL MESAFESİNİ 381 KİLOMETREYE ÇIKARDIK”
“Ulaştırmada; 114 kilometreden devraldığımız Aydın’ın bölünmüş yol mesafesini 381 kilometreye çıkardık” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “İzmir-Aydın Otoyolu’nu, Aydın-Çevre Yolu’nu tamamlayarak trafiğe açtık. Yapımı devam eden Aydın-Denizli-Antalya Otoyolu’nu, Aydın Çevre Yolu ayrımı ile Denizli Çevre Yolu ayrımındaki onarımı seneye tamamlıyoruz. Didim Yat Limanı’nı tamamladık. Tarım ve ormancılıkta; Aydın’a 14 baraj, 12 gölet, beş hidroelektrik santrali, yedi arazi toplulaştırma, 38 sulama tesisi ve 16 yeraltı depolama tesisi inşa ettik, dört baraj daha inşa ediyoruz. İnşa ettiğimiz sulama projeleri ile 548 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtık. Yapımı devam eden sulama tesisleri ile 297 bin dekar mümbit araziyi daha sulamaya açacağız. Aydınlı çiftçilerimize toplam 6,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik. Sanayi ve teknolojide; bir teknopark, dokuz araştırma-geliştirme merkezi ve üç tasarım merkezi kurduk. Enerjide; Aydın, Çine, Efeler, İncirliova, Kuşadası, Nazilli ve Söke’ye doğal gazı götürdük.”
Bunlarla kalmadıklarını, bugün de yatırım tutarı bir milyar 68 milyon lirayı geçen 92 kamu projesinin ve 1 milyar 137 milyon liralık yatırımla tamamlanan 10 özel sektör tesisinin resmî açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, eğitimde inşası tamamlanan okullar ile 200 kişilik pansiyonunun, gençlik ve sporda ilçelere yapılan sahaların, sağlıkta ilçelere kazandırılan sağlık tesislerinin resmî açılışını yaptıklarını sözlerine ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından protokol üyeleri de platforma çıkarak gerçekleştirilen kamu yatırımların toplu açılış kurdelesini kesti. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi