Efeler Gazetesi

ÇİNE’NİN İLK YARDIM TIRI DEPREMZEDELER İÇİN YOLA ÇIKTI

ÇİNE’NİN İLK YARDIM TIRI DEPREMZEDELER İÇİN YOLA ÇIKTI
07 Şubat 2023 - 16:47

Çine Belediyesi’nin, deprem bölgesi için başlattığı yardım seferberliğinde toplanan acil yardım malzemelerini taşıyan ilk araç yola çıktı. Ekipler ikinci aracın yola çıkması için de hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve birçok kentte büyük hasara neden olan depremin ilk gününde yardım çağrısında bulunmuştu. Başkan Dinçer’in çağrısına kayıtsız kalmayan Çine halkı, depremzedelere ulaştırılması için ilk andan itibaren acil yardım malzemelerini belediye hizmet binasına getirdi. Çineli vatandaşların adeta seferber olduğu yardım kampanyasında toplanan battaniye, kışlık kıyafet, ısıtıcı, kuru gıda, hijyen malzemeleri, bebek bezi gibi acil ve öncelikli ürünler titizlikle paketlendi. Çine halkının belediye ekiplerine destek verdiği çalışmalar gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etmişti. Çine halkının depremlerden etkilenen vatandaşlar için getirip paketlenmesine yardımcı olduğu ürünler yardım Tırına yüklenerek, depremzedelere ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Yeni Aydın Taşıyıcılar Kooperatifi hiçbir ücret talep etmeden Çineli vatandaşların yardımlarını ulaştırmak için araç ve şoför desteği sağlarken, Başkan Dinçer yaptığı açıklamada, Çine halkı adına kooperatif yetkililerine teşekkür etti.

BAŞKAN DİNÇER’DEN SEFERBER OLAN ÇİNE HALKINA TEŞEKKÜR

Kadın, erkek, genç, yaşlı, çocuk Çine’nin her bir ferdinin el ele verip seferber olduğunu söyleyen Başkan Enver Salih Dinçer, “Ne yazık ki tarihimizin en büyük felaketlerinden birini yaşıyoruz. Öncelikle depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Enkaz altında kalan her bir cana sağ salim ulaşılmasını temenni ediyoruz. Sağ kurtulan depremzedelerin de bu soğukta bizlerden gelen yardımlara ihtiyaçları var. Çine Belediyesi olarak ilk andan itibaren tüm ekiplerimizle seferber olduk. Çine halkımızla el ele verip, tek yürek olduk. Vatandaşlarımızın depremzedelere ulaştırılması için yardım malzemeleri ile adeta belediye hizmet binamıza akın ettiği seferberlikte toplanan ilk ürünleri bölgeye gönderdik. Bu konuda hem Çineli vatandaşlarımıza hem de yardım Tırını hiçbir ücret talep etmeden afetzedeler için belediyemize

gönderen Yeni Aydın Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Erkan Serpen ve Başkan Yardımcısı Engin Savran’a Çine halkı adına teşekkür ederiz. Çine’mizle omuz omuza hep birlikte yaralarımızı sarmak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

“İKİNCİ TIRIMIZ DA EN KISA SÜREDE YOLA ÇIKACAK”

İkinci yardım tırının da yola çıkması için hazırlıkların sürdüğünü belirten Başkan Dinçer, “Çağrımızın ilk saatlerinden bu yana vatandaşlarımız büyük bir fedakarlıkla yardımları bizlere ulaştırdı, ulaştırmaya devam ediyor. Bizim de hazırlıklarımızı tamamlayarak çok kısa sürede ikinci yardım tırımızı göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi