Efeler Gazetesi

ÇİNE BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM DESTEKLİ KURS

ÇİNE BELEDİYESİ’NDEN İSTİHDAM DESTEKLİ KURS
15 Mart 2023 - 21:57

Çine’de Çine Belediyesi’nin desteği Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Evıon Desıgn Markası’nın işbirliğiyle Ev Dekorasyon Ürünleri Kursu açılacak. Eğitimler sonunda kursiyerlere istihdam desteği de sağlanacak.

Çine Belediyesi, sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında kurslar düzenleyerek vatandaşlarının hem kişisel gelişimlerine hem de meslek edinmelerine katkıda bulunuyor. Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız sürdüren Çine Belediyesi’nin desteğiyle Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Evıon Desıgn Markası işbirliğiyle Ev Dekorasyon Ürünleri Kursu açılacak. Vergi Dairesi karşısında bulunan Çine Belediyesi Ek Hizmet Binası’nda açılacak kursa başvurular başladı. 18-45 yaş aralığındaki vatandaşların başvurabileceği kurs, 5 gün sürecek. Günde 4 saat ve gruplar halinde verilecek kurs sonunda kursiyerlere katılım sertifikası ve eğitim süresinde ürettiği bir ürün hediye edilecek. Vazo, biblo mumluk, heykel gibi dekoratif ürünlerin üretim aşaması, kalıba dökülmesi kalıptan çıkarılması, rötuş, zımpara, macun, boyama işlemi ve paketleme aşamalarının öğretileceği kurs sonunda iş yoğunluğuna göre kademeli olarak başarılı olan kişiler arasından istihdam sağlanacak.

“KURSUMUZA BEKLİYORUZ”

İlçenin gelişimi kadar halkının gelişimi için de önemli projelere imza atan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, kurs binasını ziyaret ederek hazırlıklar hakkında şirket yetkilisi ve eğitmenlerden bilgi aldı. İlçe ekonomisine değer katacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Enver Salih Dinçer, “Modern bir şehir inşa etmek için çalışmalarımızı sürdürürken, halkımızın yararına kurslar açmayı da unutmuyoruz. Bu kapsamda vatandaşlarımıza yeni bir iş olanağı yaratacak kursumuzun kapılarını açıyoruz. Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Evıon Desıgn Markası’nı işbirliğinde açılacak Ev Dekorasyon Ürünleri Kursu’muz da bunlardan biri. Kursumuzun başvuruları başladı. Vatandaşlarımızı kendini geliştirip iş edinebilecekleri kursumuza davet ediyorum” diye konuştu.

“HEDİYELİK EŞYA SEKTÖRÜNDE ÖNCE VE BİLİNİR BİR MARKAYIZ”

Eğitimler, firma yetkilileri Orçun Solak ve Talip Kömür tarafından verilecek. Eğitmen ve Evion Desıgn Yetkilisi Talip Kömür, Çineli vatandaşları kurslarına davet ederek şu bilgileri verdi:

“İzmir’de kurulan firmamız, İstanbul’dan sonra Aydın’da da faaliyete başladı. Stratejik ortaklık yaparak Orçun Solak’ın markası Senoryum ile Çine’de de üretime başlıyoruz. Dekorasyon ve hediyelik eşya sektöründe önce ve bilinir bir markayız. Hediyelik eşya alanında ihracat yapan ilk 10 firmadan biriyiz. Avrupa Amerika ve Arap ülkelerine ürün üreten, özel ve yeni tasarımlar ile sektörde olmayan modelleri üreten firmayız. Ürünlerimizi, Trendyol, Hepsiburada gibi sanal satış mağazalarında satışa sunuyoruz. İş öğrenmek isteyen vatandaşlarımızı kursumuza bekliyoruz.”

“ÜRÜNLERİMİZ ÇİNELİLERİN ELLERİNDE ÜRETİLECEK”

Evıon Desıgn Markası ile oluşturulan ortaklık sonucu Çine’de de bir üretim atölyesi kurduklarını belirten Senoryum Fiması Sahibi ve Eğitmen Orçun Solak, “Yurtiçi ve yurtdışına göndereceğimiz ürünlerimiz Çineli hemşehrilerimizin ellerinde üretilecek. Çine adını hem yurtiçi hem de yurtdışında duyurmak için üreteceğiz. Hemşehrilerimizi de kursumuza davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi