Efeler Gazetesi

CHP’nin YSK’ya itirazı kabul edildi

CHP’nin YSK’ya itirazı kabul edildi
16 Mayıs 2023 - 16:54

CHP’nin Yüksek Seçim Kurulu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda 4 ülkedeki oy vermek için ayrılan sürenin dört günden iki güne düşürülmesiyle ilgili kararına yaptığı itiraz kabul edildi.

CHP tarafından YSK’ya yapılan ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy vermek için ayrılan sürenin dört günden iki güne düşürülmesine ilişkin kararına yaptığı itirazın kabul edildiği bildirildi.

CHP YSK Temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu, CHP Yurtdışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ve CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de oy vermek için ayrılan sürenin 4 günden 2 güne düşürülmesine ilişkin kararına itiraz ettiler.

SÜRE 4 GÜNE ÇIKARILDI

İtiraza ilişkin değerlendirmede bulunan Muharrem Erkek, “CHP olarak YSK’ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere’de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi