Efeler Gazetesi

CHP’Lİ BÜLBÜL: “TÜİK EMEKÇİNİN HAKKINI GASP ETTİ”

CHP’Lİ BÜLBÜL: “TÜİK EMEKÇİNİN HAKKINI GASP ETTİ”
05 Ocak 2023 - 21:13
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı Aralık ayı enflasyon rakamını eleştirerek memurun ve emeklinin hakkının gasp edildiğini söyledi. Halkın cebine el uzatanların ilk seçimde gideceğini ifade eden Bülbül, düşük gösterilen enflasyon nedeniyle memur ve emeklinin yüzde 25 zam ile açlığa mahkum edildiğini belirtti.
 CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık ayı enflasyon rakamını değerlendirdi. Memurun ve emeklinin hakkını gasp eden Saray savunucu TÜİK’in milletin aklıyla alay ettiğini söyleyen Bülbül, “TÜİK yine ve her zamanki gibi bizi şaşırtmadı. Market ve pazardaki yangın yerini, yoksulluğu görmezden gelen TÜİK milletin cebine göz dikti. Yoksulluk içinde kalan bir ülkede TÜİK enflasyonu aylık yüzde 1.18, yıllık ise yüzde 64.27 olarak açıkladı. Bu rakam asla kabul edilebilir bir rakam değil bu rakam Saray talimatı ile açıklanmış bir rakamdır. Aralık ayında Enflasyon Araştırma Grubuna göre enflasyon yüzde 5.18, yıllık ise yüzde 137.55’tir, İstanbul Ticaret Odası’na göre ise yüzde 93’tür. Saray savunucusu TÜİK bunun hesabını verecek. Milletin rızkına göz diken kurum ve bu kuruma talimat verenlerle bir gün hesaplaşacağız. Halkın cebine el uzatanlar ilk seçimde gidecek” dedi.
Düşük gösterilen enflasyonla birlikte memur ve emekliye yüzde 25 zam yapıldığını söyleyen Bülbül, “Gitmek üzere olan iktidar memuru, memur emeklisini ve memuru açlık ve sefalete mahkum edildi. Memur ve emekli yine görmezden gelindi ve sadece 25 zamma layık görüldü. Bu zammın tek sorumlusu enflasyonu olduğunda düşük gösteren Saray’ın istatistik kurumudur. “ diye konuştu.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi