Efeler Gazetesi

CHP’Lİ BÜLBÜL: “TARIM SİGORTASI YAPTIRAMAYAN ÇİTFÇİMİZİN ZARARI NE OLACAK?”

CHP’Lİ BÜLBÜL: “TARIM SİGORTASI YAPTIRAMAYAN ÇİTFÇİMİZİN ZARARI NE OLACAK?”
23 Ağustos 2022 - 20:44

Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşanan dolu afeti sonrası pek çok tarlalardaki ürünler zarar görürken çiftçiler zararı karşılayamaz duruma geldi. Çiftçilerin mağduriyetini Tarım ve Orman Bakanı’na soran CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün önergesine bakandan yanıt geldi. Bakanı Vahit Kirişçi sadece tarım sigortası yaptıran çiftçilerin zararlarının karşılanacağını söyledi.

Haziran ayında Aydın’ın Köşk ilçesinde yaşanan dolu afetinde kestane üretimi yapan çiftçiler etkilendi. CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül konuyu Meclis’e taşımış ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye çiftçilerin maddi zararının nasıl karşılanacağını sormuştu. Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi önergeye verdiği yanıtta, “Tarım sigortası yaptıran çiftçilerimizin zararları TARSİM eksperleri tarafından sahada devam eden hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasını müteakiben TARSİM tarafından tazmin edilmektedir” dedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Bülbül, “Tarım sigortası olmayan çiftçilerimizin durumu hakkında açıklama yapılmadı. Tarım sigortası olmayan çiftçilerimiz bu durumda ne yapacak? Küçük ölçekli üretim yapan çiftçilerimiz tarım sigortası yaptıramamış ama yaşanan dolu afetinden ürünleri etkilenmiştir. Sigorta yaptıran üreticiye destek verip de sigorta yaptırmaya gücü yetmeyen çiftçimizi görmezden gelmek kabul edilemez. AKP iktidarı üretimi artırmak için daha fazla destek vermesi gerekirken sadece sigortası olanlara destek veriyor ve çiftçilerimizi ayırıyor. Sigorta yaptırmaya gücü yetmeyen çiftçilerimizin ürünlerinin zararı ne olacak? Aydın ili, Türkiye’de üretilen 63 bin 580 ton kestanenin yüzde 42’sinin karşılamaktadır. Resmi verilere göre 73 bin 433 dekar alanda yılda 27 bin ton kestane üretilmektedir. Aydın kestanesi bölge halkının önemli geçim kaynaklarının başında gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi