Efeler Gazetesi

CHP KUŞADASI’NDA ZAFERE OLAN İNANÇ TAM

CHP KUŞADASI’NDA ZAFERE OLAN İNANÇ TAM
19 Mayıs 2023 - 0:54

CHP Kuşadası İlçe Örgütü, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Türkiye genelinde alınan sonuçları değerlendirmek için toplandı. Katılımın oldukça yoğun olduğu toplantıda, 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde zaferin, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olacağı vurgulandı.

CHP Kuşadası İlçe Örgütü’nün Pera Organizasyon ve Düğün Merkezinde düzenlediği ‘Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’nda, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde elde edilen sonuçların genel bir değerlendirilmesi yapıldı. 28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminde izlenecek yol haritası ve dikkat edilmesi gereken noktaların da masaya yatırıldığı toplantıya CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, CHP Kuşadası İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, CHP Kuşadası Gençlik Kolları Başkanı Berkcan Mutlu, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

‘KÜSKÜNLERİ SANDIK KONUSUNDA İKNA ETMELİYİZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Kuşadası İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Gürbilek, “Seçim günü müşahitlerimiz, Kuşadası’nda kurulan 282 sandığın ıslak imzalı tutanaklarını merkezimize başarıyla iletti. İlçe örgütümüzde oluşturduğumuz ekibimiz de sonuçları sisteme anında girdi. Bu başarıda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ancak önümüzde 2. tur seçimleri var. Bu nedenle işimiz yeniden başlıyor. Kaybedilen hiçbir şey yok. Önümüzdeki 10 günü çok iyi değerlendirmeliyiz. Bu süreçte her bir partilimiz öncelikle çevresinde sandığa gitmeyen seçmenleri, küskünleri oy kullanmaları konusunda ikna etmeli. Okul sorumlularımız ve müşahitlerimiz de seçim günü görevlerini bir önceki seçimde olduğu gibi eksiksiz yerine getirmeli. 28 Mayıs’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı seçileceğine olan inancımız tam” dedi.

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz da, “Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerine çok az bir zaman kaldı. Kuşadası’nda oylarımızı bir miktar daha artırabileceğimizi düşünüyorum. Bunun için üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğimizden eminim. Hep birlikte gece gündüz çalışarak bu seçimi kazanacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda hep birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

‘DÜNYADA ÇOK FAZLA ÖRNEĞİ VAR’

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde Kuşadası üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdi. İlçe örgütümüz gece gündüz çalışarak her seçmenin kapısını çaldı. Aydın büyük bir başarıya imza atıp, 3 olan milletvekili sayısını 4’e çıkardı. Seçimin sonucunda iktidar sendeledi. İktidar yenilginin, muhalefet de galibiyetin kokusunu aldı. Türk halkı yeni bir seçim yapacak ve Cumhurbaşkanını belirleyecek. Moralimizi bozmadan tüm motivasyonumuzla 2. tura odaklanmalıyız. Çünkü 2. tur bambaşka bir seçim. Kazanmamızın önünde hiçbir engel yok. Dünyada bunun örnekleri çok var. Karadağ’da bu yıl yapılan seçimlerde ilk turda Milatovic yüzde 28.9, rakibi Djukanovic ise yüzde 35,3 oranında oy aldı. İkinci turda Milatovic yüzde 60 oy alarak rakibini geride bıraktı. Yine Guatemala’da 2019 yılında rakibine göre ilk turda daha az oy alan Alejandro Giammettei 2. turda yüzde 58 oy alarak kazandı. Kosta Rika, Litvanya ve Slovenya’daki seçimlerde de aynı sahne tekrarlandı. Bu nedenle emek ve inanç her zaman kazanır. Sarı saçlı, mavi gözlü o dev adam ülkeyi kurtarmak ve yepyeni bir cumhuriyeti kurmak üzere Samsun’a yola çıktığında tek başınaydı. Türkiye Cumhuriyeti 3 yıl sonra onun önderliğinde kuruldu. Cumhuriyet, hak, hukuk ve adaletten vazgeçmemek için bu seçimi kazanmalıyız” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi