Efeler Gazetesi

Büyükşehir’in faaliyet raporu onaylandı

Büyükşehir’in faaliyet raporu onaylandı
13 Nisan 2022 - 0:13

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, belediyenin 2021 yılı faaliyetlerine ilişkin raporu oy çokluğuyla kabul etti. Görüşmeler sırasında iktidarla muhalefet grupları arasında tansiyon zaman zaman yükseldi. Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda belediyenin 2021 yılındaki çalışmalarına ilişkin faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. CHP ve İYİ Parti grupları rapora olumlu oy verirken, AK Parti ve MHP grupları ret oyu kullandı.
Meclis’in ilk oturumunu Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Gündemde bulunan 29 maddenin görüşüldüğü oturumda belediyenin encümen ve komisyon üyelikleri için seçim yapıldı. Encümen üyeliklerine Barış Altıntaş, Ulvi Yıldırımkaraman, Malik Ercan, Kadir Mutlu ve Bülent Sayar seçildi. Gündemde bulunan maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.
Meclis’in ikinci oturumunda ise Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılındaki çalışmalarına ilişkin faaliyet raporu görüşüldü. Yasa gereği bu oturumu Başkanvekili Evrim Karakoz yönetti.
AK PARTİ’DEN ELEŞTİRİ
Faaliyet raporu üzerinde söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, “Üzülerek belirtmeliyim ki, bize göre belki doktora tezi yüksek gelir ama en azından bir yüksek lisans tezi gibi kendi içinde tutarlı, mesnetleri olan, iddiaları olan ciddi bir rapor olmasını beklerdik ama lise düzeyinde bir dönem ödevi gibi bir raporla karşı karşıyayız. Baskı ve kağıt kalitesi bakımından iyi bulduk ancak içerik bakımından yetersiz. Yer belirterek, hizmet ve eser belirterek sunum tarzı benimsenmediğini, daire başkanlıkları bazında sunum yapıldığını görüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.
Belediyenin borcunun arttığını ileri süren Arı, “Vatandaşın faydasına mal ve hizmetlerde de aynı oranda bir artış olmadığını üzülerek müşahede ediyoruz. Yetersiz bulduğumuz faaliyetlere ret oyu vereceğiz” diye konuştu.
“DERSİNİZE ÇALIŞMADAN GELDİNİZ”
Rapor üzerinde söz alan Kuşadası Belediye Başkanı ve CHP Grup Sözcüsü Ömer Günel ise “2021 yılında tahmini gelir bütçesi 901 milyon lira iken gerçekleşen gelir, Büyükşehir’in geliri bir milyar 9 milyon. Gerçekleşen bütçe yüzde 112. Sizin burada anlattığınız süre içinde Büyükşehir Belediyemizi eleştirdiğiniz bütçenin toplamı ise 20 milyon lira. Yani gerçekleşen bütçenin yüzde 2’sini konuştunuz. Eleştiri yaptığınız bütçe miktarı yüzde 2. Muhtemelen her zaman olduğu gibi dersinize çalışmadan geldiniz. İyi okumamışsınız faaliyet raporunu” dedi.
“2021 yılı faaliyet raporunu incelediğimizde en büyük teşekkürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na yapmamız gerekiyor” diyen Günel, “Özlem Hanım, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın sekizinci yılında diğer yıllarda olduğu gibi şehrimizi ülkenin en güzel kentlerinden biri yapmak için var gücüyle çalışmıştır ve çalışmaktadır. 2021 yılında yatırım ve hizmetler artarak tüm ilçe ve mahallelere yapıldı” dedi.
YATIRIMLARI ANLATTI
Belediyenin altyapı ve üstyapı çalışmalarını artırarak devam ettirdiğini belirten Günel, 177 dönümlük Aydın Tekstil Alanı projesinin 2021’in en önemli hizmeti olduğunu vurguladı.
Kuşadası TARİŞ alanının restore ve yenileme çalışmalarının bitmek üzere olduğunu ifade eden Günel, Didim Kültür Merkezi’nin yapımına başlandığını dile getirdi. 31 bin metrekarelik alanda kurulacak Mimar Sinan Parkı’nın önemli yatırımlar arasında yer aldığını kaydeden Günel, Büyükşehir’in sosyal ve tarımsal alandaki projelerinden de örnekler verdi.
İYİ Parti adına söz alan Mevlüt Şahinci de “Raporu incelediğimizde hizmetle geçen dolu dolu bir yıl olduğunu görüyoruz. Ülkemizde derinden hissettiğimiz pandemi ve hayat pahalılığı ortamında hizmetlerine hiç kız kesmeden devam eden bir Aydın Büyükşehir Belediyesi profiliyle karşı karşıyayız” dedi.
Rapor üzerinde söz alan AK Partili Mustafa Çınar da CHP’li Günel’in “Dersinize iyi çalışmamışsınız” sözünü eleştirerek, rakamsal eleştirilerini ortaya koydu.
“HALKIN LEHİNE KULLANILMALI”
AK Partili Neşe Menderes de “Tekstil’in kaç yıldır ihalesini yapıyoruz” eleştirisinde bulunarak, Efeler Kemer Mahallesi’ndeki Atatürk Spor Kompleksi’nin halkın lehine kullanılması çağrısında bulundu. Kreş, otizm merkezi gibi sosyal projelerin belediyenin zorunlu görevleri olduğunu savunan Menderes, altgeçit, üstgeçit gibi ulaştırma yatırımları yapılması gerektiğine dikkati çekti.
“En küçük bir eleştiride dersinize iyi çalışmamışsınız derseniz bizim size söyleyecek çok sözümüz var” diyen Menderes, tüm eleştirilerine karşın Başkan Çerçioğlu’na ve belediye personeline teşekkür etti.
YÜZDE 54 OYU ANIMSATTI
Rapor üzerinde söz alan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da “Son seçimlerde Aydın halkı Sayın Çerçioğlu’na yüzde 54 oy verdi. Bu da matematik tarafına geçtiğimiz zaman Özlem Başkanımız ve ekibinin yaptığı işlerin ne kadar düzgün olduğunu gösteriyor” dedi.
Atabay, konuşmasında enflasyon, döviz kuru, enerji ve akaryakıt maliyetlerindeki artışlara dikkati çekince AK Parti sıralarından sesler yükseldi.
“HAREKET NOKTANIZ YANLIŞ”
Atabay’a tepki gösteren Köşk Belediye Başkanı AK Partili Nuri Güler, “Kendinizle kendinizi mukayese ediyorsunuz. İktidarı eleştirerek kendi başarısızlıklarınızı gölgeleyemezsiniz. Hükümeti eleştirerek başarılı olacağınızı sanmayın. Hareket noktanız yanlış. Pandemi sadece belediyeleri mi etkiledi?” dedi.
CHP’li Ulvi Yıldırımkaraman da Güler’e, “Mazot kaç para? Domatesi taneyle satıyorsunuz. Mazot bir buçuk lira ucuzladı diye halkı sevindiriyorsunuz” sözleriyle seslendi.
Güler’in “Adam gibi faaliyet raporunu konuşalım” demesi üzerine Atabay, “Bir lafa bakarım bir de söyleyene bakarım. Eğer arkadaşımız biraz dinleme nezaketinde bulunsaydı çok savunduğu noktaya dokunduğu zaman bu kadar gerilim yaratmasaydı bu kadar şov yapmasına gerek kalmayacaktı. Üretim diyorsunuz. Üretim elektrikle, mazotla olur, asgari ücretle çalışan insanların maaşlarının iyileştirilmesiyle olur. Ben size bunu söylüyorum. Ama siz anlamadınız. Şov yapmayı tercih ettiniz ama bu gerçeği değiştirmiyor” diye konuştu.
“OLAYLARA KUŞBAKIŞI BAKIN”
Bu sırada Koçarlı Belediye Başkanı AK Partili Nedim Kaplan, Atabay’a “Boş konuşuyor” diye seslenince, CHP’li üye Barış Altıntaş, “Boş konuşuyor diye bir şey olmaz. Ayıp. Burada kimse boş konuşmaz. Neden rahatsız oldunuz?” diyerek Kaplan’a tepki gösterdi.
AK Partililerin çıkışlarına tepki gösteren Atabay, “Benim lafım orada yankı yapıyor ama çarptığı yer boş. Olaylara kuşgözüyle bakmayın, olaylara kuşbakışı bakacaksınız. Temel maliyetleri merkezi hükümet indirmezse biz burada tartışmaya devam ederiz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Müzakerelerin ardından faaliyet raporu Cumhur İttifakı mensuplarının olumsuz oylarına karşılık Millet İttifakı üyelerinin olumlu oylarıyla kabul edildi. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi