Efeler Gazetesi

Büyükşehir ve Germencik belediyelerinden toplu açılış

Büyükşehir ve Germencik belediyelerinden toplu açılış
01 Aralık 2022 - 20:03

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Germencik Belediyesi işbirliğiyle ilçeye kazandırılan yatırımlar için toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, ilçeye 390 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtirken, Germencik Belediye Başkanı Öndeş ise “İlçemize hizmet sağanağı gerçekleştirdik” dedi

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Germencik Belediyesi işbirliğiyle ilçede yaşama geçirilen yatırımlar için CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Tezcan’ın da katılımıyla toplu açılış töreni düzenlendi. Gerçekleştirilen yatırımların 300 milyon lirasının Büyükşehir, 100 milyon lirasının ise Germencik Belediyesi’nce karşılandığı öğrenildi.
Toplantıda ilk sözü olan Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, göreve geldikleri günden beri insana hitap etmeyen yatırım ve hizmetleri israf olarak gördüklerini söyledi.
“YAPACAKLARIMIZ HENÜZ BİTMEDİ”
İnsanlar arasında ayrım yapmadan, eşitlikçi bir anlayışla hizmet ürettiklerinin altını çizen Öndeş, “Halkımız için en mükemmel hizmeti yapmak için çalışıyoruz. Bahanelere sığınmadan çalıştık, ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. İlçemizin katma değerini artıracak, markalaştıracak projelere hayat verdik. Tasarrufu elden bırakmadan, israfı önleyerek ilçemize kesintisiz olarak hizmet sağanağı gerçekleştirdik. Şov yapmıyoruz. Bizden öncekilerin şov yaparak açtığı çoğu yerlerin borçlarını biz ödedik, borçlarını biz kapattık ve bunları da teslim aldık. Bugünkü ekonomik koşulları düşündüğümüzde de bu rakamların nerelere vardığını tahmin edebilirsiniz. Elbette yaptıklarımızın yanında yapacaklarımız henüz bitmedi” ifadelerini kullandı.
Öndeş, hizmetlerin gerçekleşmesinde sunduğu desteklerden dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkürlerini iletti.
“HALK, HİZMETLERİMİZİ BİLİYOR”
Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ilçe belediye başkanları ile sürekli toplantı halinde olduklarını belirterek, Aydın’a yapacakları hizmetlere ortak akılla karar verdiklerini dile getirdi.
Germencik’te yaptıkları hizmetlerden söz eden Başkan Çerçioğlu, “189 kilometre yol çalışması, sıcak asfalt yaptık. Bunları ben tek tek saymayacağım. Çünkü değerli Germencik halkı, Büyükşehir olduktan sonra yaptığımız hizmetleri biliyor. İktidar 20 yıldır Germencik’teydi. İlçe, MHP’deydi. İl Özel İdaresi vardı. Bu hizmetleri yapmadı 12 yıl boyunca. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hizmetleri Germencik’e verdik. Bu zamana kadar Germencik halkının bizlere verdiği destekten dolayı minnet duygularımı ifade ediyorum. Tabi ki bu hizmeti yaparken de ben, Fuat Başkan’dan çok destek aldım. Çok teşekkür ediyorum” dedi.
KREŞ MÜJDESİ VERDİ
ASKİ olarak 214 kilometre altyapı çalışması yaptıklarını dile getiren Çerçioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Turanlar İçme Suyu, Hıdırbeyli Kanalizasyon Hat çalışmasını yaptık. Mursallı Kanalizasyon ve İçme Suyu Hat çalışması, 10 gün sonra hizmete girecek. 18 adet içme suyu sondaj kuyusu, 5 adet paket arıtma tesisi yaptık. Bunların toplam maliyeti 113 milyon lira. Güncel maliyetini söylersek 390 milyon liralık yatırım yaptık” sözlerine yer verdi.
Çerçioğlu, Germencik Belediyesi’nin tahsis ettiği yerde otizmli bireylere yönelik çok amaçlı spor salonu açtıklarını ifade ederek, “Sayın Başkanımızla beraber kreş yapacağız. Şu anda buradan da müjdeyi vermek istiyorum, projesi hazırlandı. Yine Halk Ege Et mağazası, Selatin Köy Pazarı, kültür merkezi açtık. Ortaklar Organize Sanayi Bölgesi’ne itfaiye kurduk. Üreticilerimize süt soğutma tankı ve yem desteğinde bulunduk. Bu söylediklerim zaten bizim asli görevimiz” görüşlerini aktardı.
‘SOSYAL BELEDİYECİLİK’ VURGUSU
Belediye başkanları olarak altyapı, üstyapı, asfalt ve benzeri hizmetlerin asli görevleri olduğuna işaret eden Çerçioğlu, “Bizim CHP’li belediyelerin en çok başarılı olduğu konu, sosyal belediyecilik. Eğer Aydın’da yaşıyorsanız hiç kimse karnı aç yatağa girmez, hiç kimse soğuktan üşümez, çünkü CHP’li belediyeler vardır. Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmadık, bırakmayacağız. Sayın genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun vermiş olduğu talimatlar üzerine her zaman fakir fukara garip gurebanın yanında olduk, yanında da olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Seyit Torun, birer konuşma yaptı.
AÇILIŞI YAPILAN TESİSLER
Konuşmaların ardından, Germencik Belediye binası kamulaştırılması, Bozköy, Çamköy, Dağyeni, Abdurrahmanlar, Üzümlü, Kızılcapınar, Reisköy, Mursallı ve Şahintepe Sosyal Tesisleri, Germencik ve Ortaklar yürüyüş yolları, Balatçık, Ömerbeyli, Ortaklar-Söke, Ortaklar Havva Şahin Sokak, Ortaklar Köprüaltı Sokak ve Ortaklar Tanır Sokak yolları, Ortaklar Düğün Salonu, 6000 metrekare Germencik Park, Dağkaraağaç köprü genişletmesi ve Mursallı kanalizasyon ve içme suyu yatırımlarının açılışı yapıldı.
912 YENİ ÜYE
Açılış töreninin ardından partiye katılan 912 yeni üyeyi temsilen 30 kişiye CHP rozetleri katıldı.
Etkinliğe CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi