Efeler Gazetesi

“BOZALAN” HAYIRLI OLSUN

“BOZALAN” HAYIRLI OLSUN
08 Ocak 2023 - 0:44

DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA MÜJDEYİ VERDİ!

MENEMEN’İN 3. BARAJI’NDA İŞLEM TAMAM

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bozalan Barajı tamamlandı

İzmir Menemen’de daha önce Emiralem (2015) ve Süleymanlı (2014) Barajlarını hizmete alarak 3630 dekar araziye can suyu sağlayan DSİ Genel Müdürlüğü; ilçenin 3. barajı olacak “Bozalan Barajı”nı da tamamladı. Bozalan Barajı ile birlikte 1390 dekar arazi daha modern sulamaya açılacak. Menemen’de 3 barajdan sulanan arazi miktarı toplam 5020 dekara çıkacak.

300 bin m3 dolgu yapıldı

Menemen Ovası’ndaki su sıkıntısını gidermek amacıyla çalışmalara özellikle son dönemde hız verdiklerini kaydeden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Bozalan Barajı’nın bölge üreticisi için önemini çok iyi biliyoruz. 2022 yılı içerisinde de bu bilinçle çalıştık ve yılsonu gelmeden 300 bin m3 lük gövde dolgusunu tamamlayarak, barajda su tuttuk. İzmir’imize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Üreticiye yılda 4.5 milyon lira ek gelir

Menemen Bozalan Barajı’nın gövdesinin kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirildiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Temelden yüksekliği 33 metre olarak inşa ettiğimiz baraj, 640.000 m3 su depolayabilecek ve 1390 dekar araziye can suyu verecek. Bölgedeki sulama maliyetleri düşecek. Verim artacak. Menemenli çiftçimiz yılda yaklaşık 4 milyon 448 bin lira ek gelir sağlayacak” diye konuştu.

Bozalan Barajı’na çevredeki 3 dereden de ilave su temin edeceklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, 2022 Kasım ayında sulama ihalesine çıkıldığının da altını çizdi. Hedefimiz 2024 yılı içerisinde projeyi tüm yönleri ile bitirmek” dedi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi