Efeler Gazetesi

Böyle pahalılık görmedik

Böyle pahalılık görmedik
02 Mayıs 2023 - 14:26

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Aydın Koçarlı’da pazarı gezdi. Pazarda emekli, esnaf ve üreticilerle sohbet eden Tezcan’a dert yanan emekli bir vatandaş, 200 lira ile Pazar çantasını yarım doldurabiliyoruz. Ben hayatımda bu kadar pahalılık görmedim dedi.

Bir pazar esnafı ise “her şey çok pahalı fiyatlar sabit durmuyor. Önceden para kazanıyorduk, şimdi para da kazanamıyoruz diyerek pazar esnafının sorunlarını dile getirdi.

Pazar ziyaretinin ardından değerlendirmeler yapan Bülent Tezcan, “Bir kez daha gördük ki vatandaşlarımızın hem derdi hem de umudu var” dedi.

Tezcan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Her şeyden önce vatandaşımızın Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ilgisi çok yüksek. Halkımız, Millet İttifakı’nı iktidar, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu da cumhurbaşkanı yapmaya karar vermiş. Hem Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na hem Cumhuriyet Halk Partisi’ne çok güçlü bir destek gördük, bu bizi çok mutlu etti.

Diğer taraftan halkımızın gerçeklerinin bizi üzen yanlarıyla da karşı karşıya geldik. Herkes şikayetçi. Halk ekonomiden, hayat pahalılığından şikayetçi. Koçarlı bir çiftçi bölgesi, pazarda da üreticiler var. Üreticilerimiz maliyetlerden, giderlerden, samandan yemden, elektrikten, gübreden, ilaçtan şikayetçi. Pazar esnafı şikayetçi, zaten maliyetler çok yüksek, mecburen bizim fiyatlarımız da yükseliyor ve biz ürünümüzü satamıyoruz diyorlar.

Halkımız şikayetçi; pazara alışveriş yapmaya gelen vatandaşlarımız fileyi dolduramamaktan şikayetçi. Emekli çok şikayetçi, kendi evinde oturan emeklilerimiz dahi aldıkları 7 bin 500 liralık maaşın 1 hafta dayanmadığını söylüyorlar. Vatandaşlarımızın sepetin, filenin dolamamasından şikayetçi.”

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi