Efeler Gazetesi

BİR DEVRİN KAPANIŞI

BİR DEVRİN KAPANIŞI
16 Ocak 2023 - 21:41

2008 yılından itibaren Menderes Belediyesi bünyesinde bulunan, bu sezon ise şampiyonluğu ve play-off maçlarını garantileyen Menderes Belediye Spor Kulübü; Başkan Mahsun Kuruçay ile Yönetimi, Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ın bağnaz tutumu ve ayrıştıran politikaları sonucu lağvedilerek taraftarlarına ve Menderes halkına veda etti.

Menderes Belediyesi Amfi Tiyatro’da pazar günü yapılan olağan üstü kongrede katılımların yoğunluğu ve özellikle sivil toplum kuruluşlarının destek amaçlı orada olmaları, Mahsun Kuruçay’ın bölge üzerindeki etkinliğinin göstergesiydi. Anadolu Birliği Onursal Başkanı

Koç Ali Al, Otokent Başkanı Fevzi Demir, Şanlıurfalılar Federasyon Başkanı Ferit Mızraklı ve Hasenan Derneği’nin de aralarında bulunduğu bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yöneticilerinin katıldığı kongre, tam bir gövde gösterisine dönüştü.

MENDERES’TE POLEMİĞE YER YOK

Menderes’te asla bir polemiğe meydan vermeyeceklerinin altını çizen ve sık sık tezahüratlar ile konuşması kesilen Başkan Kuruçay, “Bugüne kadar her zaman spor ve sporcunun yanında olduk. Belediye Başkan Vekilinin bir çırpıda üzerini çizdiği Menderes, Menderes Gençliği ve yaklaşık 1400 sporcusu ile ortada bıraktığı şu tablo, yıllarca hafızalardan silinmeyecek. Buna sebep olanları ve bu zihniyeti kınıyoruz. Bu bir bitiş değil yeni ve daha güçlü bir başlangıç olacak” ifadelerini kullandı.

SPORA YAKIŞMAYAN TUTUM

Yaklaşan 2023 genel seçimlerine değinen Başkan Kuruçay, “Menderes Belediyesi Başkan Vekili Erkan Özkan’ın mensubu olduğu partisinin üst düzey yöneticileri tüm Türkiye’ye birlik ve beraberlik vaadederken, Menderes’te tam tersi bir tutum baş gösterdi. Kasım ayında yapılan olağan üstü kongrede Yönetimimle birlikte Başkan olarak seçildim. Ancak Belediye Başkan Vekili tarafından memleketimden dolayı ilçede istenmeyen adam ilan edildim. Bu kutuplaştırıcı tavır Menderes’e yakışmıyor. 2008 yılından bu zamana kadar Menderes Belediye Eğitim ve Spor Kulübü’nü himayesine alınan. Antrenöründen tesisine tüm imkanlarını bu kulübe tahsis eden Menderes Belediyesi, yönetimimle birlikte işbaşına geldikten sonra maddi manevi tüm desteğini çekeceğini ve Belediye Spor ismini kullanmamıza dahi izin vermeyeceğini pek çok platformda belirtti. Bu ifadenin altında yatan ırkçı ve ayrımcı durum bizleri rahatsız ettiği kadar Menderes’te yaşayan bir çok sporseveri de rahatsız etmiştir. Belediye yönetiminin belirli bir hırs ile yaptığı bu hareket sadece bir kulüp değil aynı zaman da gençleri sahipsiz bırakacaktır. Spor yerine farklı yönlere gidebilecek bir nesil yaratma ihtimalleri bile bu yönetimi rahatsız etmiyor. Menderes halkının bu tutuma karşı bir tasarrufu olacaktır” dedi. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi