Efeler Gazetesi

Başkan Özcan kahraman gazilerimizi unutmadı

Başkan Özcan kahraman gazilerimizi unutmadı
20 Eylül 2022 - 16:37
Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen etkinliklerde gazilerle bir araya geldi.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin 101. yıldönümü ve Gaziler Günü nedeniyle Nazilli’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.
Hazırlanan program kapsamında İstasyon Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Nazilli Şubesi önünde 5 bin kişilik lokma ve tavuk pilav hayrı yapıldı.
Törende konuşan Nazilli Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Karataş; “Üzerinde yaşadığımız toprakların bizler için vatana dönüşmesi, bayrağımızın özgürce dalgalanması, şehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakârlıklarının eseridir. Tarihin her döneminde hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Aziz milletimizin asırlardır Anadolu toprakları üzerinde verdiği varoluş mücadelesinin şifresi; ölürsem şehit, kalırsam Gazi deyişinde saklıdır” diyerek gazi olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade etti.
“Asil Türk milletinin bağrından çıkmış şanlı ve şerefli Türk ordusu dün olduğu gibi bugün ve yarın da vatanımızın bölünmez bütünlüğünün sigortası, hürriyet ve bağımsızlığımızın en büyük güvencesidir” diyen Karataş; “İnanıyoruz ki kan dökülerek vatan olan bu topraklar bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada Türk milleti tarafından en kutsal emanet olarak korunacaktır. 19 Eylül savaş meydanlarında canlarını ortaya koyarak savaşan fedakar ve kahraman gazilerimizin şeref ve kahramanlık günüdür. Kahraman gaziler, gaziler gününüz kutlu olsun” sözlerini kaydetti. HABER MERKEZİ

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi