Efeler Gazetesi

Başkan Atay’dan Kickboks’a destek

Başkan Atay’dan Kickboks’a destek
21 Mayıs 2022 - 20:25

Kickboks Dünya Kupası 12 – 15 Mayıs 2022 tarihleri de İstanbul’da Tüyap Fuar merkezinde gerçekleşti. Efeler Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri, Delikurt Dövüş Sanatları Spor Kulübü Sporcuları Milli takıma girebilmek için katılmanın zorunlu olduğu 3 etaptan İkincisi olan Açık Dünya Kupasına Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın desteğiyle katıldı.

ELİF HAYRİYE YILMAZ VE FADİME ÖZKAN DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU

Şampiyonaya 55 Ülkeden 3200 sporcu katıldı. Efeler Halk Eğitim Merkezi Kursiyerleri, Delikurt Dövüş Sanatları Spor Kulübü Sporcularından Elif Hayriye Yılmaz 56 Kg Genç Bayan K1 Kategorisinde Şampiyon olarak altın madalyanın ve kupanın sahibi oldu. Fadime Özkan ise 48 Kg Genç Bayan kategorisinde şampiyon olarak altın madalyanın ve kupanın sahibi oldu.

Rabianur Uslu 65 Kg Büyük Bayan K1 Kategorisinde zorlu final maçının az farkla kaybederek ikinci oldu. Milli takıma girme şansı devam ediyor. Yine milli takıma girme şansı devam eden Büyük Bayan 56 Kg K1 kategorisinden Nefise Atalay ve 60 Kg Büyük Bayan K1 kategorisinde Fadime Atalay çeyrek finalde müsabakaya veda ettiler.

‘’EFELER BELEDİYESİ SESİMİZİ DUYDU’’

Kickboks Milli Takım Antrenörü Murat Kaya Milli takım sporcularının başarısını ve şampiyonayı değerlendirdi. Antrenör Murat Kaya : ‘’ 5 milli sporcum ile katıldım. Ekonomik olarak sporcuya çok fazla yük yükleyen bir şampiyonaydı. Sporcu başına 55 euro katılım parası ödenmesi gerekiyor ve yine sporcu başına 140 euro tutan malzemelerden iki tane alınması gerekiyordu. Yol konaklama ve yemek de işin için dahil olduğunda sporcuların cebinden çıkacak miktar devasa olacaktı. Bu bütçeyi de sağlayamadığımız için katılamayacaktık fakat Efeler Belediyesi sesimizi duydu. Sporcuların babası M. Fatih Atay Başkanımız destekleri ve onun değerli personellerinin çabaları ile katılabildik. Sporcum Elif Hayriye Yılmaz 56 Kg Genç Bayan K1 Kategorisinde Şampiyon oldu. Altın madalya ve kupayı Aydın’ımıza kazandırdı. Fadime Özkan 48 Kg Genç Bayan K1 Kategorisinde Şampiyon oldu. Altın madalya ve kupayı Aydın’ımıza kazandırdı. Rabianur Uslu final oynadığı maçta ikinci olarak döndü. İlk etabın Şampiyonu Nefise Atalay çeyrek finalde elendi. Şuan 4 sporcu da milli takıma girmek için mücadele ediyor ve yüksek puanlara sahipler.’’ dedi.

‘’AYDIN’IMIZI DÖVÜŞ SPORLARININ EN İYİ İLLERİ ARASINA SOKMAK İSTİYORUZ’’

20 Haziran da Kocaeli’de gerçekleşen 3. Ayak Türkiye Kickboks Şampiyonası hazırlıklarını belirten antrenör Kaya : ‘’ Şimdiden hazırlıklarımıza başladık. Muaythai branşında Avrupa ve Dünya dereceleri getirdikten sonra gözümüzü Kickboksa diktik. Kickboksda da bu dereceleri getirip Aydınımızı dövüş sporlarının en iyi illeri arasına sokmak istiyoruz. Dualarınız bizimle olsun. Destekleri için Gençlik ve spor il müdürlüğüne, İl Milli eğitim Müdürlüğüne ve Efeler Halk Egitim merkezine teşekkürü bir borç biliriz.’’ İfadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi