Efeler Gazetesi

BAŞKAN ATAY YILIN SON KURDELESİNİ KESTİ

BAŞKAN ATAY YILIN SON KURDELESİNİ KESTİ
28 Aralık 2022 - 21:13

8’İNCİ KİTAP KAFE’Yİ HİZMETE AÇTI

Efeler halkına adeta hizmet şöleni yaşatan Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, açılıştan açılışa koştuğu 2022 yılının son projesini gerçekleştirdi. Başkan Atay’ın Efelerli gençlere söz verdiği 8’inci Kitap Kafe Çeştepe Mahallesi’nde düzenlenen coşkulu törenle hizmete açıldı.

Öğrencilerin ve gençlerin kentteki uğrak noktası olan Kitap Kafelerin 8’incisi Çeştepe Mahallesi, Barış Caddesi, No: 9 adresinde kapılarını açtı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın eşi Güneş Atay ile katıldığı açılış törenine; Bir dönem partisinde Grup Başkanvekiliği de yapmış olan Eski CHP Milletvekili Kemal Anadol, Yazar Gönül Çatalcalı, Gazeteci-Yazar Yunus Bekir Yurdakul, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve oda başkanları ile Efeler Belediyesi meclis üyeleri, mahalle muhtarları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KILIÇDAROĞLU BAŞKAN ATAY’I KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış dolayısıyla Başkan Atay’a tebrik mesajı gönderdi. Kılıçdaroğlu mesajında, “Efeler Belediyemiz tarafından hizmete açılan Kitap Kafe’nin 8’inci şubesinin açılış törenine nazik davetinizden dolayı teşekkür ederim. Toplumsal ilerlemeler, kültürel gelişmelerle tamamlanmazsa eksik kalır. Uygarlık ve çağdaşlık yolunda kitabın ve bilginin önemi çok büyüktür. Bizler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklı ve bilimi rehber edinen bir anlayışın temsilcileriyiz. Çocuklarımız ve gençlerimizin bu düşünce doğrultusunda yetişmelerine ve aydınlanmalarına katkı sunan çalışmaları çok önemsiyoruz. Eğitime ve kültüre yapılan her katkı geleceğe taşınan en değerli mirastır. Bu anlamlı ve kalıcı hizmetlerden dolayı Efeler Belediyemizi ve Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ı kutluyor, açılışa katılan Efelerli misafirlerimize selamlarımı ve sevgilerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.

AKŞENER’DEN BAŞKAN ATAY’A TEBRİK

Açılış nedeniyle telgraf gönderen bir diğer siyasi parti genel başkanı da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener mesajında, “Değerli Başkanım, nazik davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Ancak ne yazık ki yoğun programım sebebiyle 8. Kitap Kafe’nizin açılış töreninde aranızda olamayacağım. Düşünmeyen, bilmeyen ve hissetmeyen bir toplum kaybolmaya mahkûmdur. Bu mahkûmiyetten çıkış noktası hem düşünmemizi hem öğrenmemizi hem de hissetmemizi sağlayan kitapların sayfalarında saklıdır. Kitap: duygularımızın, hayatımızın, tarihimizin ve dilimizin derinliklerine uzanan penceremizdir. Sizlerin değerli çalışmaları sayesinde; çocuklarımıza ve gençlerimize ev sahipliği yapacak olan Kitap Kafeler de işte bu pencereyi keşfetmeye vesile olacağı için çok büyük bir değer taşıyor. Bu düşüncelerle, Cephede ateş altındayken bile kitabını yanı başından ayırmayan, okuma tutkusundan vazgeçmeyen Atatürk’ümüzün ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir!’ sözünün izinde, Cumhuriyetimizin vizyonu ve değerleri ışığında, düşünen, öğrenen, hatırlayan, hisseden nesillerimizi ve mutlu geleceğimizi inşa etmek için Efeler ilçemize kazandıracağınız 8. Kitap Kafe’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay başta olmak üzere bu değerli hizmette emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. En içten sevgi ve saygılarımla…” cümlelerine yer verdi.

BAŞKAN ATAY: “ÇEŞTEPE’DE KİTAP KAFE AÇMANIN ANLAMI AYRI”

Bir sözünü daha yerine getirmenin onurunu, gururunu ve mutluluğunu yaşadığını belirten Başkan Atay, “Değerli dostlarım, burası Çeştepe Mahallesi. Farklı inançtaki insanlarımızın yaşadığı yer burası. Kimisi Makedonya’dan kimisi Erzincan’dan gelen vatandaşlarımız. Karma bir yapının olduğu yer burası. Ama hiç aralarında kavga etmeden, huzursuzluk yaratmadan, Türkiye mozaiğinde insanların bir arada nasıl mutlu yaşayabileceğinin gösterildiği en güzel örnek Çeştepe Mahallemizdir. O nedenle burada Kitap Kafe açmanın ayrı bir anlamı ayrı bir önemi vardır. Çeştepe siyasal açıdan, demokrasi açısından, bilgi açısından çok önemli bir yerdir. Ama bizim görevimiz, yerel yöneticilerin görevi; farklı kültür çevrelerinden gelen ve bir mozaik oluşturarak bir arada yaşayan insanlarımızın huzur içinde bulundukları bu ortamı, çocuklarının da bilgiye kavuşabilecekleri bu mekânları oluşturmaktır. İşte bunu gerçekleştiriyoruz.” dedi.

“HER AY BİR KİTAP KAFE AÇACAĞIZ”

Her mahalleye bir kitap kafe açma sözünü yineleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her ay bir kitap kafenin açılışını gerçekleştireceğiz. Geleceğimiz olan, bu ülkeyi ileride yönetecek olan çocuklarımızın cahil olmadan, bilgisiz olmadan, birilerinden duyduklarıyla bu ülkeyi yönetmesini değil, kendilerinin sorgulayarak, bilinçli bir şekilde bilgi edinerek, o bilgiyi kullanarak bu ülkeyi yönetmelerini istiyorum. O nedenle Kitap Kafeler çok önemli. O nedenle bilgi ve bilgiye ulaşmak çok önemli. Çok teşekkür ederim hepinize, beni hiçbir zaman yalnız bırakmıyorsunuz, hep yanımdasınız. Yanımda olduğunuz sürece size ne söz verdiysem sonuna kadar yerine getireceğim. Buna hiç kimse engel olamayacak. Çünkü halk ne derse o olur, siz ne derseniz o olur. Ve öyle de olacak. 1 yıl sonra adaylıklar belirlenecek. Orada da halkın dediğinin olacağına inanıyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bu kitap kafenin hepimize, Çeştepeli çocuklara hayırlı olmasını diliyorum.”

KEMAL ANADOL: “YARININ TÜRKİYE’SİNİ BUGÜN EFELER’DE GÖRDÜM”

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın hayata geçirdiği projelerle ilgili övgü dolu sözler söyleyen Eski CHP Grup Başkanvekili ve Eski CHP Milletvekili Kemal Anadol konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Buraya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ın çağrısı üzerine geldim. Mütevazı bir katkıda bulunmak için kitaplarımı getirdim. Ama sabah saatlerinden itibaren, Efeler Belediyesi’nin merkezlerini gezdim, hizmetlere tanık oldum. Öncelikle söyleyeceğim şudur; Fatih Atay arkadaşım, parlamentoda birlikte görev yaptığımız, dostum, arkadaşım, kardeşimin nasıl beceri sahibi olduğunu, ne etkinlikler yaptığını biliyorum. Ama gerçekten yine de sürprizlerle karşılaştım. Arkadaşlar, Türkiye gerçekten sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Bu sıkıntılı dönemden çıkışın çarelerini arıyoruz. Politik bir bunalımla karşı karşıyayız. Ama bunların çözümü üretimden geçiyor. Tarımsal üretimden, eğitimden, sağlıktan, bu sorunlara çözüm bulmaktan geçiyor. Efeler Belediyesi’nin tarımsal üretimi değerlendirmek için kurduğu fabrikayı dolaştım. Çalışanların hepsi kadın, hepsi üretimin içinde. Onları enginar konservesi, kestane şekeri, kesme makarna yaparken, diğer tarımsal ürünleri değerlendirirken görmek beni cidden mutlu etti. Kendimi Atatürk’ün kurduğu kamu iktisadi teşebbüslerinden birinde sandım. Biraz sonra açılacak Kitap Kafe’nin 1’incisini, Adnan Menderes Mahallesi’ndeki, dolaştım. Gerçekten oradan çok etkilendim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Türkiye’yi tanıyan bir arkadaşınız olarak söylüyorum. Bu kalitede başka bir yer yok. %100 Efeler damgasını taşıyor. Efeler Belediyesi’nin damgasını taşıyor. Fatih Atay ve tüm emekçilerinin damgasını taşıyor. Eğitime hizmet bakımından çok önemli bir gelişme. Ayrıca Otizm Yaşam Merkezi’ni görünce şaşırdım. Türkiye’de başka yok arkadaşlar, gerçekten yok. Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı da öyle. Benim için sabahtan itibaren sürprizlerle dolu, sürprizler içinde kaldığım ve çok mutlu olduğum bir gün oldu. Yarının Türkiyesi’ni bugün görmüş oldum. O nedenle Başkan Fatih Atay arkadaşıma, ekibine, Efeler Belediyesi’ne yürekten teşekkür ediyorum.”

YURDAKUL: “EFELER HALKININ VERDİĞİ BU COŞKULU FOTOĞRAF İNANILMAZ”

Gazeteci-Yazar Yunus Bekir Yurdakul ise şöyle konuştu:

“Sevgili dostlar Efeler’de olmak benim için her zaman çok güzel. İnanın bu kalabalığı beklemiyordum. Bir an dedim ki ‘Herhalde burada bir market açılışı var. Açılış dolayısıyla da indirimli ürünler var.’ O kadar alıştık ki bu kötü tablolara. Ama sizin burada verdiğiniz fotoğraf inanılmaz gerçekten. Binlerce kez teşekkür ediyorum hepinize. Sevgili dostlar, kitap için, sanat için, hayat için, çocuklar için buradasınız. Yaşar Kemal’e sorarlar, derler ki ‘Çocuk yaşta baban öldüğünde gözünün birini kaybettin. Ortaokuldan sonra da yokluktan okuyamadın. Nasıl oldu bu kadar başarılı bir yazar oldun? Adana’da bir Ramazanoğlu Kütüphanesi var, bilir misiniz? İşte oraya bir girdim bir daha da çıkmadım’ der. Kurtuluş Savaşı’nın o yoğun ateşi altında trende kompartımanında Paşa’yı okurken görürler. ‘Paşam kitap mı okuyorsunuz?’ Yani öyle bir soru ki bu… ‘Uyuyun biraz, nereye gideceğimiz, nasıl bir kavga içerisinde olacağımız, ateşin nereden düşeceği belli değil.’ Mustafa Kemal Paşa; ‘Evet, Reşat Nuri Bey çok güzel yazmış, size de öneririm.’ diye cevaplar. Okuduğu kitap da Çalıkuşu. Nezâket, vicdan, adalet için başkasına saygı için, öğrenmek için okumak gerekiyor. Kitap Kafelerin birini gördüm diğerlerini de göreceğiz birazdan. Ne diyeceğimi, nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Kim emek vermiş, tasarlamış, elini taşın altına koymuşsa, kim bunlar için küçücük bir soluk vermişse helal olsun diyorum. Başkanım sizin şahsınıza ve bütün ekibinize ve sizi sayıp, bu çalışmayı kıymetli bilip burada olan, farklı siyasi partilerden de dostlar var, hepsine teşekkür ediyorum. Ama en kıymetlisi okumak için kapıda bekleyen, ‘Fatih abi aç artık şurayı’ diyen, Kitap Kafe’yi sabırsızlıkla ve heyecanla bekleyen çocuklar; en büyük sevgi saygı da size…”

ÇATALCA: “KİTAP KAFELER BULUNDUĞU YERİN HAVASINI DEĞİŞTİRİYOR”

Kitapla dolu bir kafede, kitapların bulunduğu bir ortamda Efeler halkıyla buluşmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyen Yazar Gönül Çatalca “Biz ilkokul, ortaokul ve lise yıllarımızda en küçük bir bilgi için kütüphanelerimize giderdik. Daha sonra ansiklopediler çıktı fakat kütüphanenin yerini tutmadı. Kitap Kafeler de gördüğümüz gibi bulunduğu ortamın havasını değiştiriyor, farklılaştırıyor. Kitaplı ortamın yarattığı duygu başka oluyor. Düşünen, sorgulayan, çalışan ve üreten insanlar olmanın yolu ancak ve ancak okumaktan geçiyor. Yapılan anketler okuma alışkanlığının kazanılması en zor alışkanlıklardan biri hatta en başta geleni olduğunu söylüyor. Evet, okuma alışkanlığı kazanmak son derece zor bir şey. Kötü alışkanlıkları çok kolay edinebiliyoruz. Bir çocuğun küçük yaşlardan başlayarak kitaplarla tanışması, onlarla birlikte yaşaması çok önemli. Okumasa bile ebeveynlerini okurken görmesi, kitaplara dokunması, onların toplu halde bulunduğu yerde olması son derece önemli. Önce anne-babasını taklit eder, anne baba ona kitapları okur. Okumayı öğrendikten sonra da kendi bilinçli olarak ve doğal olarak kitaplara yönelir. Değerli konuklar bu çok önemli kitap kafe projesi için Efeler Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih Atay’ı kutluyorum. Birazdan imzalayacağım kitaplarımın, özellikle son romanımın Efeler halkıyla buluşmasından dolayı, buradaki insanların kitaplarımı okuyacak olmasından dolayı son derece mutluluk duyuyorum.” diye konuştu.

MUHTAR KAVADAR: “KİTAP KAFELER KENTTE BÜYÜK BİR İHTİYACI KARŞILADI”

Çeştepe Mahallesi Muhtarı Kani Kavadar ise konuşmasında Kitap Kafelerin kentte büyük bir boşluğu doldurduğunu belirterek, “Kültür ve eğitim alanında geliştirilen hizmetler, yapılan en önemli yatırımlardan biridir. Kitap kafelerin ilçemizde nasıl bir boşluğu doldurduğunu ve büyük bir ihtiyacı giderdiğini hepimiz görmüş olduk. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve kitap okumak isteyen mahallelilerimizin güven içerisinde böylesine modern olanaklara sahip bir merkezden faydalanacak olmalarını çok önemsiyorum. Çeştepe Mahallesi olarak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay’ın ilgisinden ve mahallemizde gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı kendisine mahallem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Kitap Kafemizin mahallemize hayırlı olmasını diler, emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan kurdele kesim töreniyle Efeler’in 8’inci Kitap Kafesi faaliyete açıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi