Efeler Gazetesi

Başarılı öğrencilerin kayıtlarını Rektör Budak yaptı

Başarılı öğrencilerin kayıtlarını Rektör Budak yaptı
22 Ağustos 2022 - 20:46

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt heyecanı yaşayan genç Egelileri yalnız bırakmadı. Rektör Budak, Ege Üniversitesini (EÜ) dereceyle kazanan öğrencilerin kayıtlarını kendisi yaptı.

Üniversite sınavı için tüm yıl boyunca ter döken aday öğrencilerin, her yıl olduğu gibi tercihi yine Ege Üniversitesi oldu. YKS sonuçlarına göre toplam 10 bin 88 genç, Ege Üniversitesini tercih etti. Kontenjanının tamamını doldurarak yüzde 100’lük doluluk oranına ulaşan Ege Üniversitesi, lisans ve ön lisans programlarının yüzde 51.63’ü, taban ve tavan puan sıralamasında ilk 5 program arasında yer aldı.

“Yeni bir dönem, yeni bir heyecan”

Devlet üniversiteleri arasında 5 yıllık tam kurumsal akreditasyona sahip olması ve Araştırma Üniversitesi statüsü ile Ege Üniversitesi ailesine katılan öğrencilere seslenen Rektör Budak, “2022-2023 eğitim ve öğretim yılının üniversitemizdeki öğrenci kayıtlarına bugün itibariyle başladık. Kişisel olarak ilköğretimimden itibaren her dönemin başında böyle ayrı bir heyecan ve coşku duyuyorum. Bugün de yeni öğrencilerimiz Ege Üniversitesine kayıt oluyorlar.  Onlara öğrenci kartlarını takdim ediyoruz, kayıt işlemlerini yapıyoruz ve birincilere ödüllerini veriyoruz. Yeni bir dönem, yeni bir heyecan ve coşku içerisindeyiz. Bir taraftan mezun olan öğrencilerimizi ‘Mezun Takip Sistemi’ne kaydederken, bir taraftan da yeni öğrencilerimizin kayıtlarını yaparak kartlarını veriyoruz. Kampüsümüzdeki bütün fakültelerimiz ile birlikte gerek fiziki ve çevre anlamında gerekse eğitim ve öğretim müfredatlarının güncellenmesi anlamında her türlü hazırlıklarımızı yaptık, öğrencilerimizi bekliyoruz. Tüm öğrencilerimize üniversitemize hoş geldiniz diyorum. Üniversitemizde başarılı, güzel bir eğitim ve öğretim dönemi geçirmelerini temenni ediyorum” dedi.

Yüksek puanlı öğrencilerin tercihi yine Ege oldu

Eylül Öktem alanında 549 puanla EÜ Tıp Fakültesini, Sueda Bingöl 503 puanla EÜ Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümünü, İmren Erdoğan 475 puanla EÜ Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümünü ve Bahar Çiftçi ise 468 puanla EÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölümünü tercih etti. Başarılı öğrencilerin kayıtlarını Rektör Prof. Dr. Budak yaptı.

Ege Üniversitesinin kazanan öğrenciler kayıtlarını E- devlet üzerinden 22-24 Ağustos tarihleri arası online olarak ya da Ege Üniversitesi E- Kayıt sistemi üzerinden 22 Ağustos saat 08.00 ile 26 Ağustos saat 17.00 arasında gerçekleştirebilecekleri gibi 22-24 Ağustos tarihleri arasında Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesine gelerek kayıt yaptırabilecek. Kayıtlar ile ilgili detaylı bilgiye Ege Üniversitesi web portalından ulaşılabiliyor.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi