Efeler Gazetesi

AYGİAD projenin İsveç çalışma ziyareti gerçekleştirildi

AYGİAD projenin İsveç çalışma ziyareti gerçekleştirildi
29 Haziran 2022 - 18:39

Aydın Genç İş İnsanları Derneği’nin AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğunun Desteklenmesi Hibe Programı- VI (CSD-VI) kapsamında sosyal girişimcilik projesi başarılı bulunup yürütülen ‘Sosyal Girişimciliği Geliştirmek İçin Yenilikçi Yaklaşım’ (Innovative Approach for Developing Social Entrepreneurship) projesinin İsveç Çalışma Ziyareti gerçekleştirildi.

İsveç Lund’da bulunan İdeon Park da IFALL ev sahipliğinde gerçekleşen çalışma ziyaretine Aydın Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AYGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Semih Çakır ve yönetim kurulu üyeleri, proje ortakları (AGİKAD) Aydın Girişimci Kadınlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Senem Bircan ve üyesi Tuğçe Eryılmaz Hollanda’dan International Labour Association (ILA) Mehmet Altunbaş katıldı. Sosyal Etki ve Yenilikçi Eğitim Derneğinden (SOYED) Gülbahar Yılmaz, Sabriye Atalar, TABIT Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt, Aydın Valiliğinden Reyhan Gülpınar katıldı.
Çalışma kapsamında iyi uygulama örnekleri Ideon Bilim Parkı, Erikshjälpen Second Hand, Hello Youth, Lund Belediyesi ve Mexpert yerinde izlendi. STK’ları, araştırma merkezlerini, bilgi enstitülerini, yerleşik şirketleri, devlet kurumlarını ve fark yaratmak isteyen birçok genç ve yaratıcı girişimciyi birbirine bağlayan canlı ve lider bir etki ekosistemi oluşturan merkezlerin ziyaretleri yapıldı. Etkinlik katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi