Efeler Gazetesi

AYDIN’IN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI

AYDIN’IN KURTULUŞU COŞKUYLA KUTLANDI
07 Eylül 2022 - 18:24

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıldönümü Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Aydın’ın 2 kez işgal edilip, 2 kez işgalden kurtarıldığını anımsatan Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, “7 Eylül, bu toprakların hürriyet tutkusudur” dedi.

Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yıldönümü etkinliklerine Atatürk Kent Meydanı ev sahipliği yaptı.
3 pare top atışıyla başlayan kutlamalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Eylül mesajı okundu.
Törende katılımcılara seslenen Başkan Çerçioğlu, Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılının kutlandığını dile getirerek, “7 Eylül, bu toprakların hürriyet tutkusudur. Bağımsızlığa olan inanç, efelerin azmi ve yurt sevdasıdır. Bugün Aydın’ın özgürlük günüdür. Bugün Milli Mücadele ateşinin yakıldığı toprakların kurtuluşunun gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu eşsiz kurtuluş mücadelesinde Aydın, 2 kez işgal edilip, 2 kez işgalden kurtarılan tek şehirdir. Bizler Aydın sancağında düşmana ilk ‘dur’ diyen Çete Ayşe, Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe gibi Milli Mücadele kahramanlarının torunlarıyız” dedi.
“NİCE YÜZYILLARA”
“Atalarımızla gurur duyuyor ve onları her zaman minnet duygularımızla anıyoruz” görüşünü aktaran Çerçioğlu, şöyle devam etti: “Milli Mücadelede önemli bir yer tutan Aydın’daki direniş de bir milletin yeniden var oluş mücadelesinin eşsiz bir örneğidir. Bu sebeple yüz yıldır aynı gururu yaşıyor ve kahramanlarımızı saygıyla anıyoruz. Birlik ve beraberlikle kazanılmış bu zafer, cumhuriyetle taçlanacak bir demokrasiyi de getirmiştir. Milli Mücadelemizin Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ demiştir. İşte bu inançla yüz yıl önce bugün bir zafer kazanılmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehitlerimizi, silah arkadaşlarını ve efelerimizi saygıyla, minnetle, özlemle anıyorum. Ruhları şâd olsun. Bu yüzyılın en büyük zaferinin yüzüncü yılı kutlu olsun. Nice yüzyıllara.”
ŞÜKRAN ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çerçioğlu, konuşmasının ardından göndere bayrak çeken efelere hediyelerini verdi. Günün anlam ve önemine ilişkin yarışmalarda dereceye giren katılımcılara da hediyelerini protokol üyeleri verdi.
Ödül takdiminin ardından mehteran ve halk oyunları gösterisi gerçekleştirildi. Tören, Yedi Eylül Şehitler Abidesi ile Çanakkale Şehitleri Anıtı’na şükran ziyareti ve karanfil sunumuyla son buldu.
PROTOKOLDEN YOĞUN KATILIM
Etkinliğe Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, AK Parti Aydın milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Cengiz Altınkaya, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan Armağan, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Aydın Barosu Başkanı Anıl Yetişkin, Efeler Kaymakamı İlker Arıkan, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. YENİ KIROBA

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi