Efeler Gazetesi

Aydın’da Türk Sanat Müziği Rüzgârı Esti

Aydın’da Türk Sanat Müziği Rüzgârı Esti
27 Ocak 2023 - 21:08

“Şarkılar Bizi Söyler, Biz de Şarkı Söyleriz” Projesi İle Aydın’da Türk Sanat Müziği Rüzgârı Esti

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Türk Müziğinin gelecek nesillere aktarılması amacıyla başlattığı “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi kapsamında, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde Halk Eğitimi Merkezlerinde Türk Sanat Müziği Koroları oluşturuldu. Korolar sürdürdükleri çalışmaların ardından ilçelerde verdikleri konserlerle büyük beğeni topladı.

Türk Sanat Müziğine ilgi duyan, şarkı söylemek isteyen herkesi bir araya getiren “Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz” projesi, Aydın’da verilen konserlerle dinleyicilerle buluştu.

Efeler, İncirliova, Germencik, Söke, Nazilli, Kuşadası ve Bozdoğan Halk Eğitimi Merkezleri tarafından oluşturulan korolarda; her yaş ve meslek grubundan koristler, seslendirdikleri Türk Sanat Müziği eserleriyle dinleyicilere büyük bir müzik ziyafeti sundu.

OKUMUŞ: “EMEĞİ GEÇEN HERKESİ KUTLUYORUM”

“Türk Müziği” kültürünün, özellikle çocukların ve gençlerin hafızalarında yer etmesi gerektiğini ifade eden Aydın İl Millî Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu anlamda evlatlarımızın, gençlerimizin özüne ait kültürel mirasını hatırlaması ve benimsemesine yönelik bu güzel çalışmaları her zaman desteklemekteyiz. Müzik severler olarak davetimize lütfederek bizlerle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimiz, eğitmenleri eşliğinde yaptıkları özverili çalışmalar neticesinde çok kısa sürede 7 muhteşem konser sundular. Başta kursiyerlerimiz olmak üzere eğitmenlerimizi, yöneticilerimizi ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Öncülük ederek ve destekleriyle bizi bu güzel ortamda buluşturan Sayın Bakanımız başta olmak üzere projenin yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. SEMİH BAŞKAR

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi