Efeler Gazetesi

Aydın’da Emzirme Haftası etkinliği

Aydın’da Emzirme Haftası etkinliği
07 Ekim 2022 - 23:36

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Emzirme Haftası’ il genelinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Açılan stantlarda anne sütünün önemini gösteren broşürler dağıtılarak ziyarete gelenlere uzmanlar tarafından açıklayıcı bilgiler verildi.

Sağlık Bakanlığı koordinesinde Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında il genelinde tüm hastanelerde ve ilçe sağlık müdürlüklerinde “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” çerçevesinde farkındalık için çalışmaları yapıldı. Açılan stantlarda afişler ve broşürler dağıtılarak anne sütünün ve emzirmenin önemi vurgulandı. Uzmanlar tarafından ‘Bebek Dostu Hastaneler de anne sütü ve emzirmenin önemi vurgulandı.
Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ Bakanlığımızca temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir. Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için Dünyada ve ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri “Emzirme Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Bu kapsamda 2 Ekim 2022 tarihinde İki Teker Spor Kulübü tarafından farkındalık oluşturmak için pankart açıldı. 3 Ekim Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı ÇEKÜS Birimimizce Aydın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi girişinde “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Etkinliği” Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ebru KURT’un katılımlarıyla gerçekleşmiş ve etkinlik kapsamında gün boyunca Anne Sütü ve Emzirmenin önemi vurgulanmıştır.
6 Ekim 2022 tarihinde Halk Eğitim Merkezinde 150 kişlik ASO ( Akşam Sanat Okulu ) kursiyerlerine ve Öğretmenlerine “Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı” konularında eğitim verilerek eğitim ve stant açılmıştır. İl genelinde tüm hastanelerimiz ve ilçe sağlık müdürlüklerimizde farkındalık için çalışmalar devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok

(c) 2022- Efeler Gazetesi